Game of Thrones, Martin'in bir sonraki kitabının sürprizini kaçırmamak için Catelyn Stark'ın dönüşünü önlemiş

Game of Thrones'un yaratıcıları Martin'in bir sonraki kitabında yer alacak hikayelerin gidişatını kötü etkilememek için Lady Stoneheart'ı diziye dahil etmemiş

Catelyn Stark, Kızıl Düğün'de acımasız biçimde öldürülmüştü (HBO)

Game of Thrones dizisinin yaratıcıları, Lady Stoneheart'ı diğer önemli olayları gölgede bırakabileceği için tüm dünyada pek çok seyirciyi ekranlara kilitleyen diziye dahil etmemiş. 

George R. R. Martin'in henüz tamamlanmamış Buz ve Ateşin Şarkısı roman serisinden uyarlanan dizinin yaratıcıları David Benioff ve D.B. Weiss, serinin tamamlanmamışlığından ötürü diziye neleri dahil edecekleri ya da neleri çıkaracakları konusunda bir denge kurmak zorunda kaldı. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Lady Stoneheart da buna dahildi. Lady Stoneheart, Catelyn Stark’ın Kızıl Düğün'de oğlu Robb Stark ve diğerleriyle birlikte öldürülmesinin ardından yeniden dirilmiş hali. Catelyn Stark kendisine ve ailesine kötülük yapanları cezalandırmaya çalışıyor. 

Karakter her ne kadar okurlar tarafından epey ilgi görse de şu ana kadar kitaplarda iki kez göründü. Screen Rant'in haberine göre Stoneheart'ın kitaplarda çok az görünmesi Benioff ve Weiss’ın onu diziye dahil etmemesine neden olmuş. 

Entertainment Weekly'e konuşan ikili Lady Stoneheart'ı dahil etmemelerinin üç nedeni olduğunu belirtti. Birincisi, Martin’in karakterle ne yapacağına dair bir eğilimleri vardı ve onun diğer olayları bozabileceğini düşündüler. İkincisi, üçüncü sezondan itibaren Jon Snow’un yeniden dirileceğini biliyorlardı ve bunun olabildiğince etkili olmasını istiyorlardı. Sonuncusuysa Kızıl Düğün tüm sezonlardaki en ikonik sahnelerden biriydi ve Catelyn Stark’ı geri getirmek onun ölümünü ucuzlatacaktı.  

Dizi artık geri dönüşü olmayan biçimde uzakta kalsa da evrenin hayranları Lady Stoneheart’a ne olacağını ve neler yapacağını kitaplardan takip edebilir. 

 

Independent Türkçe, Screen Rant

DAHA FAZLA HABER OKU