Berat Albayrak’tan Tüketici Güven Endeksi değerlendirmesi: Ekonomimiz üçüncü çeyrek için güçlü bir yükseliş mesajı verdi

Tüketici Güven Endeksi’nin 82’ye yükselmesinin ardından açıklama yapan Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, “Yılı tahminlerden iyi bir noktada tamamlayacağız” dedi

Fotoğraf: Reuters

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) ve Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası işbirliği ile yürütülen tüketici eğilim anketi sonuçlarından hesaplanan mevsim etkilerinden arındırılmış tüketici güven endeksi, eylül ayında bir önceki aya göre yüzde 3,2 oranında arttı. 

Ağustosta 79,4 olan endeks, eylülde 82’ye yükseldi. 

0-200 aralığında değer alan tüketici güven endeksinin 100'den büyük olması tüketici güveninde iyimser durumu,100'den küçük olması tüketici güveninde kötümser durumu gösteriyor.

Gelecek 12 aylık döneme ilişkin hanenin maddi durum beklentisi endeksi ağustosta 77,8 iken, eylülde yüzde 1,7 oranında artarak 79,1 oldu.

Gelecek 12 aylık döneme ilişkin genel ekonomik durum beklentisi endeksi ağustosta 79,5 iken, eylülde yüzde 4,8 oranında artarak 83,3 oldu.

Gelecek 12 ayda tasarruf yapma ihtimali ise 25,2 oldu. Bu oran, ağustosta 21,7’ydi. 

Konuyla ilgili Twitter hesabından bir açıklama yapan Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, “Ekonomimiz üçüncü çeyrek için güçlü bir yükseliş mesajı verdi. Yılı tahminlerden iyi bir noktada tamamlayacağız” dedi.
 

 

Independent Türkçe 

DAHA FAZLA HABER OKU