ABD'de bir müşterinin çalınan çantasını hırsızdan geri alan market çalışanı işten kovuldu

Market çalışanı, hırsızı kahramanlık yapmak için yakalamadığını, sadece yardım etmek istediğini söyledi

20 yaşındaki Shedyak, hırsızı kahramanlık yapmak için yakalamadığını, sadece yardım etmek istediğini söylüyor (Amir Shedyak / Instagram)

ABD’nin Vermont eyaletinde bir market çalışanı, bir kadının çantasını çalan kapkaççıyı yakaladı ve bu çabası nedeniyle işten kovuldu.

20 yaşındaki Amir Shedyak, memleketi Essex'teki Hannaford süpermarketinde 4 yıldır çalışıyordu.

Ağustos ayında meydana gelen olayla ilgili CBS televizyonuna konuşan Shedyak, vardiyasına başlarken bir arkadaşının yanına geldiğini ve kadının kapkaça uğradığını haber verdiğini söyledi.

Aynı zamanda gönüllü itfaiyecilik yapan Shedyak, şöyle devam etti:

Arkadaşım, ‘Az önce yaşlı kadının çantası çalındı’ dedi. O anda sağıma baktım ve park yerinde koşan birini gördüm. Elinde çanta vardı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

New York Post’un haberine göre Shedyak, şüpheliyi arkasından yakaladı ve polisi aradı. Şüphelinin kaçmasına rağmen Shedyak çantayı geri alabildi.

Olaydan kısa süre sonra Shedyak’ın işten çıkarıldığı belirtilirken, Hannaford’dan yapılan açıklamada, “personel meseleleriyle ilgili yorum yapılmayacağı” ifade edildi.

Şimdi başka bir şirket tarafından işe alınan Shedyak’ın durumu açıkladığı Facebook gönderisinde ise şu ifadeler yer aldı:

Birkaç gün sonra her zamanki gibi işe gitmiştim. Ancak bu kez müdür beni ofisine çağırdı. Olayla ilgili devam eden soruşturma nedeniyle uzaklaştırılacağım söylendi. Bir hafta sonra soruşturmanın tamamlandığına dair bir telefon aldım. Yani artık işe gidebilirdim. Ama ‘mesai saatinde meydana gelen güvenlik sorunları’ nedeniyle kovulduğumu öğrendim.

 

Yerel avukat Pietro Lynn da Shedyak'ın büyük ihtimalle marketin soruşturmaya karışmaması için kovulduğunu söyledi. Aynı televizyon kanalına konuşan Lynn, sözlerini şöyle sürdürdü:

Patronlar, çalışanlarının müşterilere el uzatmasını engelliyor. Ve bu sık sık yaşanıyor. Çünkü Vermont'ta işverenlerin, çalışanlarının yanlış davranışlarından sorumlu tutulduğu birçok vaka var.


Independent Türkçe, New York Post

DAHA FAZLA HABER OKU