Şişli Belediyesi mühendis ve mimarlar arasında yarışla zabıta seçecek

Belediye 25 zabıta memuru almak için ilan verdi. 9 zabıta ziraat, 6'sı ise gıda ya da inşaat mühendisi veya mimarlar arasında seçilecek. 5 zabıta İngilizce, 2 zabıta ise Arapça bilenlerden alınacak

Fotoğraf: AA

Şişli Belediyesi, 25 zabıta memuru almak için ilan verdi. İlanda talep edilen şartlar dikkat çekici. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Belediye, almak istediği 25 zabıtadan 3'ünün inşaat mühendisi veya mimar, 3'ünün gıda mühendisi, 3'ünün ise ziraat mühendisi olmasını istiyor. 

Başvurmak isteyen tüm adaylara lisans mezunu olma şartı getiren Şişli Belediyesi, 5 zabıtayı İngilizce, 3 zabıtayı ise Arapça bilenler arasından seçecek.

Belediye, adayların dil bildiklerini Yabancı Dil Sınavı (YDS) ile kanıtlamalarını da istiyor. 

Eğitim ve dil şartını geçmeyi başaran kadın adayların en az 1,60, erkek adayların ise 1,67 boy uzunluğuna sahip olması ve 30 yaşını doldurmamış olmaları bekleniyor.

Anayasa, Atatürkçülük ve sportif dayanaklılık testi

Sınav süreci bu şartlarla bimiyor.

Anayasa, Atatürk İlkeleri ve inkılapları, Devlet Memurları Kanunu ve mahalli idarelerle ilgili temel mevzuat konularından yazılı sınava tabi tutulacak olan adaylar yazılı sınavdan başarıyla ayrılırsa uygulamalı sınava tabi tutulacak.

İlan metnine göre uygulamalı sınavla "Mesleki bilgi ve yeteceğin ölçülmesi ile sportif dayanıklılığın ölçülmesi" amaçlanacak.

Geçtiğimiz ay açıklanan üniversite yerleştirme sonuçlarında çok sayıda mühendislik bölümüne öğrencilerin tercih yapmadığı görüldü.

Mühendislik bölümleri boş kaldı

Bu yıl ilk yerleştirmelerin ardından inşaat mühendisliklerinde 5 bin 278, mimarlıklarda 2 bin 289, endüstri mühendisliğindeyse 638, makine mühendisliklerinde ise 2 bin 228 kontenjan boş kaldı.

Türkiye Mimar ve Mühendis Odaları Birliği (TMMOB) Makina Mühendisleri Odası Başkanı Yunus Sezer, mühendislik bölüm ve fakültelerinin gerçek bir gereksinime dayanmayan aşırı artışının işsiz mühendis sayısını arttırdığını belirtti.

Bu durumun çok düşük ücretler, güvencesiz çalışma ve meslek dışı alanlarda çalışmayı yaygınlaştırdığını savunan Sezer, "Bugün ülkemiz gençlerinin en yakıcı sorunu geleceksizliktir. Gençler eğitim sorunları başta olmak üzere, olumsuz istihdam ve çalışma koşullarından dolayı geleceğe umutla bakamaz hale gelmişlerdir" dedi.

© The Independentturkish

DAHA FAZLA HABER OKU