Milli Savunma Bakanı Akar: Yunanistan halkı Macron'a meze olmamalı

Bakan Akar, Macron'a tepki gösterdi, diyalogdan yana olduklarını söyledi

Bakan Akar'ın programları sosyal mesafe kurallarına uygun yapıldı. Akar, Antalya programına da üniforma benzeri bir kıyafetle katıldı, asker selamı verdi / Fotoğraf: AA

Milli Savunma Bakanı (MSB) Hulusi Akar ve TSK komuta kademesi, Kaş'ta Topçu Yüzbaşı Mustafa Ertuğrul Aker'i anma törenine katıldı.

Akar, beraberinde Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Ümit Dündar, Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Adnan Özbal ve Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hasan Küçükakyüz ile Kaş'a gitti.

Burada gündeme ilişkin açıklamalarda bulunan Akar, 18 adanın Yunanistan tarafından anlaşmalara aykırı şekilde silahlandırıldığını belirterek bu durumun gerginliği tırmandırdığını, karşılıklı diyaloğu yok ettiğini söyledi.

Yunanistan’ın provokatif davranışlarını bir tarafa bırakılması gerektiğini belirten Akar, "Biz diyalogdan yanayız. Buradaki sorunlarımızın barışçıl yöntemlerle siyasi çözümlere kavuşmasını arzu ediyoruz. Bizim anlayışımıza göre gerginliğin, kışkırtıcılığın, provokasyonun hiç kimseye, özellikle Yunanistan'a bir yararı yok. Güvenilen dağlara karlar yağmadan bizim bir an önce diyalog kapılarını açmamız ve karşılıklı diyalogla problemleri çözmeye çalışmamız lazım" ifadelerini kullandı.

Yunanistan halkına çağrı

"Yunan halkının, Macron liderliğindeki girişimlere kapılmaması, Macron'un kendini kurtarma operasyonlarına meze olmaması lazım" diyen Akar, "Sayın Macron'un politikalarının iflas ettiği açık seçik görülüyor. Bunu örtbas etmek için kendince bazı roller kapmaya çalışmakta" şeklinde konuştu.

Bakan Akar, Macron'un Cumhurbaşkanı Erdoğan ile ilgili açıklamalarının "fitne çalışması" olduğunu ifade etti.

Türkiye'nin, NATO’nun dördüncü toplantısına ev sahipliği yapmaya hazır olduğunu söyleyen Akar, "Buyursunlar gelsinler. Haklıyız, görüşmekten çekinmeyiz" dedi.

ABD'nin Güney Kıbrıs'a silah ambargosunu kısmen kaldırmasının müttefiklik ruhuyla bağdaşmadığını vurgulayan Akar, bu durumun çözüme değil çözümsüzlüğe hizmet ettiğini belirtti.


Independent Türkçe, Ajanslar

DAHA FAZLA HABER OKU