KGF yönetiminden üç TOBB üyesi istifa etti, yeni yönetimde ağırlık Hazine’den

Fonun yeni başkanı da Hazine ve Maliye Bakanlığı Finansal Piyasalar ve Kambiyo Genel Müdürü Murat Zaman oldu

Fotoğraf: AA

Teminat yetersizliği nedeniyle kredi alamayan KOBİ'lere ve KOBİ dışı işletmelere kefil olan Kredi Garanti Fonu’nda (KGF) Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) üyelerinden üçü istifa etti.

KGF’nin yönetim kurulu başkanlığını uzun süredir yöneten ve aynı zamanda TOBB Başkan Yardımcılığı ve Ankara Ticaret Borsası Başkanlığı yapan Faik Yavuz ile beraber Mustafa Deryal ile Asilhan Arslan da fon yönetiminden istifa etti.

Derya, Ankara Ticaret Odası Meclis Başkanlığı’nı; Arslan da Elazığ Ticaret Sanayi Odası Başkanlığı görevini yürütmeye devam ediyor.

KGF’nin yeni Yönetim Kurulu Başkanı, Hazine ve Maliye Bakanlığı Finansal Piyasalar ve Kambiyo Genel Müdürü Murat Zaman oldu. İstifa eden diğer üyelerin yerine, Merkezi Finans ve İhale Birimi Başkanı Hakan Ertürk getirildi. Daha önce 9 kişiden oluşan yönetim kurulu, yeni dönemde 8 kişiden oluşuyor.

Dünya gazetesinin aktardığına göre yeni yönetimde şu isimler yer alıyor:

Murat Zaman-Yönetim Kurulu Başkanı: Hazine ve Maliye Bakanlığı Finansal Piyasalar ve Kambiyo Genel Müdürü. Cevahir Uzkurt-Başkan Yardımcısı: KOSGEB Başkanı. Kasım Akdeniz-KGF Genel Müdürü. Mikail Hıdır-Hazine ve Maliye Bakanlığı Danışmanı. Hakan Ertürk-Merkezi Finans ve İhale Birimi Başkanı. Recep Ali Erdoğan-KOSGEB Başkan Yardımcısı. Temel Tayyar Yeşil-Ziraat Bankası Pazarlama Genel Müdür Yardımcısı. Erkin Aydın-Finansbank Bireysel Bankacılık ve KOBİ Bankacılığı Genel Müdür Yardımcısı.

 

Dünya, Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU