Erol Mütercimler’e Erbaş’tan kınama, MEB’den dava

Mütercimlerin imam hatiplerle ilgili sözlerine RTÜK de inceleme başlatmıştı

Fotoğraf: YouTube

Haliç Üniversitesi Öğretim Üyesi ve yazar Dr. Erol Mütercimler’in “imam hatipten mezun olanlar bakın karşımıza ne olarak çıkıyor, sahtekar, cinsi sapık, ahlaksız" ifadeleriyle ilgili Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş’tan tepki gelirken Milli Eğitim Bakanlığı da hukuki süreç başlattı.

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, "Her gencimiz birer gelecek ve umuttur. İlimle irfanla bilgiyle ve hikmetle öğreten ve nice öğrencinin yetişmesine vesile olmuş köklü eğitim yuvalarımızdan imam hatip okullarına ve mensuplarına hakaret edilmesi kabul edilemez. Bu yaklaşımı şiddetle kınıyorum" ifadesini kullandı.

Milli Eğitim Bakanlığı Din Öğretimi Genel Müdürü Nazif Yılmaz da Mütercimler'i şiddetle kınarken şunları söyledi:

Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı resmi okul türleri içerisinde, bir devlet kurumu olarak faaliyetlerini yürüten imam hatip okulları üzerinden halkımızın benimsediği dini değerleri alenen aşağılama, kamu barışını bozmaya teşebbüs, halkı kin ve düşmanlığa sevk etmesi nedeniyle söz konusu şahıs hakkında yasal işlemler ve hukuki süreç başlatılmıştır.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Ne olmuştu?

Haber Global TV'de yayınlanan bir programa katılan Erol Mütercimler, Müfid Yüksel'in "Saint Joseph, Saint Michel, Saint Benol kimlerin kurduğu okullar? Bizim papazların kurduğu okullar" sözleri sonrası, "Ama sonuca bakın, o imam hatipten mezun olanlar bakın karşımıza ne olarak çıkıyor, sahtekar, cinsi sapık, ahlaksız" ifadelerini kullanmıştı.

Mütercimler'in bu sözleri üzerine RTÜK inceleme başlatacağını, ÖNDER de mahkemeye başvuracağını açıklamıştı.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU