Sri Lanka'daki saldırılar için Erdoğan'dan açıklama: Saldırı tüm insanlığa karşı yapılmıştır

Cumhurbaşkan Erdoğan ve Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu Sri Lanka'daki terör saldırılarını lanetledi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Sri Lanka'daki terör saldırılarını kınayan bir mesaj paylaştı. 

Erdoğan Twitter hesabından Türkçe ve İngilizce yaptığı açıklamada "Sri Lanka'da Paskalya Bayramı'na denk getirilen terör saldırılarını şiddetle kınıyorum. Bu saldırı tüm insanlığa karşı yapılmıştır. Saldırıda hayatını kaybedenlerin yakınlarına ve tüm #SriLanka halkına şahsım ve Milletim adına başsağlığı, yaralananlara acil şifalar diliyorum" ifadelerini kullandı.

Bu mesajın ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan bir de basın açıklaması yaptı. Açıklamada terörle mücadelenin önemine vurgu yapan Erdoğan şu ifadeleri kullandı:

"Bu barbarca saldırı, terörün her türüyle kararlı bir mücadelenin gereğini bir kez daha ortaya koymuştur. İnsanlığın ve küresel barışın ortak düşmanı olan teröre karşı Sri Lanka ile dayanışma içinde olacağımızı ifade ediyorum."

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu da Sri Lanka'da kilise ve otellere yapılan terör saldırılarını lanetledi.

Çavuşoğlu, sosyal medya hesabı Twitter'dan yaptığı paylaşımda, "Sri Lanka'da Paskalya Bayramı sırasında kilise ve otellerdeki masum insanları hedef alan terör saldırılarını lanetliyorum" ifadesini kullandı.

Çavuşoğlu mesajında bu saldırılarla Yeni Zelanda'daki cami saldırısının aynı olduğunu söyleyerek "Terörün dini, milliyeti, coğrafyası yok" açıklamasını yaptı.

Sri Lanka'da Paskalya ayinlerinin düzenlendiği Kochchikade, Negombo ve Batticaloa'daki kiliseler ile başkent Colombo'da Shangri La, Cinnamon Grand ve Kingsbury otellerinde bu sabah yaşanan altı patlamada şu ana kadar 156 kişi yaşamını yitirdi, 500'den fazla kişi yaralandı.

 

Independent Türkçe, Ajanslar

DAHA FAZLA HABER OKU