Minnoşlar'ın yönetmeni Maïmouna Doucouré Netflix'in tartışma yaratan afişinin ardından ölüm tehditleri aldığını açıkladı

"Filmi izlememiş insanlardan şahsıma çok sayıda saldırı aldım"

Minnoşlar'ın oyuncu kadrosunda Fathia Youssouf, Médina El Aidi-Azouni, Esther Gohourou ve Ilanah Cami-Goursolas yer alıyor (Netflix)

Minnoşlar'ın (Cuties) yönetmeni Maïmouna Doucouré, Netflix'in filmi için yayımladığı duyarsız afişin ardından ölüm tehditleri aldığını açıkladı.

Kısa süre önce Deadline'a verdiği röportajda Doucouré afiş polemiğinden bahsetti.

Yönetmen internet sitesine, "Filmi izlememiş, çocukların hiper-cinselleştirilmesini gerçekten savunan bir film yaptığımı düşünen insanlar defalarca şahsıma saldırdı" dedi.

Ayrıca sayısız ölüm tehdidi aldım.

Fransa'da Mignonnes adıyla gösterime giren Minnoşlar 9 Eylül'de (Minnoşlar RTÜK'ün verdiği karar üzerine Netflix Türkiye programından çıkarıldı, ed.n.) Netflix'te yayımlanacak.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Filmin yayımlanmasından önce Netflix Fransız versiyonundan farklı ve yaygın biçimde filmin içeriğini yansıtmadığı düşünülen bir afiş yayımlamıştı. Minnoşlar, bir dans grubuna katılan 11 yaşındaki kız çocuğu Amy'nin hikayesini anlatıyor. Film, özellikle kız çocuklarını hiper-cinselleştiren bir kültürün içinde büyümenin zorlukları gibi temaları ele alıyor.

Netflix nihayetinde afişi kaldırdı ve "uygunsuz" görsel için özür diledi.

Deadline'a konuşan Doucouré, olayın ardından Netflix'in CEO'larından Ted Sarandos'un özel olarak kendisinden özür dilediğini söyledi. Doucouré şu ifadeleri kullandı:

Olay yaşandıktan sonra birkaç kez istişare ettik. Netflix hem kamuoyu önünde hem de bizzat benden özür diledi. 

Netflix afişinin yayımlanmasından sonra birçok kişi Minnoşlar'ı savunarak afişin filme zarar verdiğinde ısrar etmişti.

 

 

Aralarında oyuncu Tessa Thompson da vardı. Thompson tweetinde "#CUTIES güzel bir film. (Ocak'ta, galasının yapıldığı Sundance Film Festivali'nde) bana öyle dokundu ki..." ifadelerini kullandı.

Yönetmen koltuğunda yeni bir ismi tanıtıyor. Kendi deneyimlerini irdeleyen Senegal asıllı Fransız siyahi bir kadın. Film, ergenlik öncesi kız çocuklarının hiper-cinselleştirilmesini işliyor. Mevcut söylemi görmek beni hayal kırıklığına uğrattı.

 

 

* İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/arts-entertainment

Independent Türkçe için çeviren: İrem Oral

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU