Sivas'a hareketi öncesi konuşan İnce’den Kılıçdaroğlu’na: İtirazı olmamasına teşekkür ederim

İnce, "Bin Günde Memleket Hareketi"ni başlatacağı Sivas'a gitti. İnce, CHP lideri Kılıçdaroğlu’nun, “4 Eylül'de Sivas'ta başlayabilir, gayet güzel itirazım yok” ifadelerine yanıt verdi

Fotoğraf: AA (arşiv)

Eski CHP Milletvekili Muharrem İnce, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun  "Bin Günde Memleket Hareketi" için "Partimizin bir üyesidir, 4 Eylül'de Sivas'ta başlayabilir, gayet güzel itirazım yok" şeklindeki ifadelerine yanıt verdi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

İnce, "İtirazı olmamasına teşekkür ederim" dedi.

Eski CHP Milletvekili Muharrem İnce, "Bin Günde Memleket Hareketi"ni başlatacağı Sivas'a gitmek üzere sabah saatlerinde İstanbul Havalimanı'na geldi. İnce, hareketinden önce VIP salonu önünde basın mensuplarının sorularını yanıtladı. 

İnce, Sivas'ta düzenlenecek programlara katılanların koronavirüs nedeniyle kendilerini koruması gerektiğini kaydederek, "Önce bir kere kendimizi korumalıyız. Herkese uyarılarım o olacak. Sosyal mesafe, maskeye ve hijyene dikkat edeceğiz. Özetini yaparsak 'Memleket Hareketi' Türkiye'nin bereketi olacak" ifadelerini kullandı. 

CHP'den ihraç edilmesi için bir parti üyesinin dilekçe verdiği iddialarına ilişkin soru üzerine İnce, şunları söyledi:

Benim böyle kaygılarım yok, böyle korkularım yok. Onları ben çoktan unuttum. Ama bir kaygım ve korkum var. Gelecekte amca, ağabey, dede, Muharrem Bey, 'Ya memleket yanarken, memleket kuşatılmışken sesini çıkarmadın, bir kırmızı plakaya, bir grup başkanvekilliğine, bir milletvekilliğine razı oldun, kenara çekildin' demesinler. Çocuklar gelecekte benden hesap sormasınlar yeter. Gerisi önemli değil. 

"İtirazı olmamasına teşekkür ederim"

Muharrem İnce, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun bir televizyon programında "Bin Günde Memleket Hareketi" için "Partimizin bir üyesidir, 4 Eylül'de Sivas'ta başlayabilir, gayet güzel itirazım yok." şeklindeki ifadelerine ilişkin de "İtirazı olmamasına teşekkür ederim" değerlendirmesini yaptı.  

İnce, tarifeli uçakla saat 08.40'ta Sivas'a hareket etti.

Kılıçdaroğlu, İnce için “Bir itirazımız yok. Gayet güzel. Türkiye’nin sorunlarını anlatabilir” demiş, İnce’nin partiden ihraç edilmeyeceğini söylemişti.

 

Independent Türkçe, AA

DAHA FAZLA HABER OKU