Beşiktaş Başkanı Çebi: En az 7-8 oyuncu ile görüşüyoruz, önceliğimiz santrafor

Beşiktaş Başkanı Ahmet Nur Çebi, "Transfer yapmak için konuştuğumuz, hocamızın oyun şekline göre takipte olduğumuz birçok sporcumuz var" diyerek takıma katılması planlanan oyuncular hakkında önceliklerini sıraladı

Ahmet Nur Çebi / Fotoğraf: AA

Beşiktaş Başkanı Ahmet Nur Çebi, siyah-beyazlı takımın transfer gündemi ve TFF'nin Takım Harcama Limitleri ile ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Türkiye Futbol Federasyonu'nun (TFF) kulüplere verdiği Harcama Limitleri olduğunu ve buna uymadıkları taktirde yaptırımlarla karşılacaklarını hatırlatarak, "Bu limitlerin dışında birilerini getirdiğiniz zaman tescil etmiyorlar, etmedikleri topçuyu da oynatamıyorsunuz. Limitler mevcut kadromuza dahi az geliyor. İyileştirme bekleniyor" ifadelerini kullandı.

TFF Lisans Kurulu'nun iyileştirme yapıp yapmayacağını bilmediklerini ancak bunun olması gerektiğini dile getiren Çebi, şöyle konuştu:

Bunun bir süreç olduğunu, pandemi döneminin de gerekçe olması gerektiğini TFF yetkililerine ilettik. TFF Lisans Kurulu bunu değerlendiriyor ama nasıl bir sonuç çıkacağını bilmiyoruz. Bu limitler çözülmeden transfer olmaz. Bunun sebebi biz değiliz. Bu, bize miras olarak kaldı. Bu takımı biz yapmadık.

"Maaşımın 3'te 2'sini öderseniz giderim' diyorlar"

Beşiktaş'ın mevcut kadro yapısında çok yüksek maliyetli oyuncular olduğunu aktaran Çebi, "Bugün dört futbolcuyu oynatacağımız maaşı bir futbolcuya veriyoruz. Bazı oyuncuların gitmesini istiyoruz, 'Maaşımın 3'te 2'sini öderseniz giderim' diyorlar. Dün bir oyuncumuz sakatlandı, bonservisinin yüzde 50'sine 4 buçuk milyon euro verilmiş. Bu çocuk çıkıyor, ayda bir maç oynuyor ve sakatlanıyor. Biz buna ne yapabiliriz? Şimdi oraya da bir tane adam bulmamız lazım" değerlendirmesinde bulundu.

"7-8 oyuncuyla görüşüyoruz"

Transfer için konuştukları isimler olduğunu kaydeden Çebi, sözlerini şöyle sürdürdü:

Hocamızın oyun şekline göre kovaladığımız, takipte olduğumuz birçok sporcularımız var. En az 7-8 oyuncu ile görüşüyoruz. Transferde önceliğimiz santrafor, sağ bek ve belki de bir kanat. Önümüz açılırsa, kadromuzu güçlendireceğiz. Popülist davranmayacağız. 

Takım Harcama Limitleri nedeniyle isminin "Limitçi Başkan"a çıktığını söyleyen Çebi, şu eleştiriyi yaptı:

Ne demek 'Limitçi Başkan'? Bir başkana böyle bir manşet atılabilir mi? Bu limiti ben koymadım ki. Yorumcular ne yazarsa yazsın, hepsine selam olsun. Tavrımız değişmeyecek.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU