Avustralya’da dingo köpeğin kaçırdığı bebeği babası kurtardı

Ailenin karavanda uyuduğu sırada gerçekleşen olayda, 14 aylık bebeğin çığlıklarını duyan baba küçük çocuğu köpeğin ağzından zorla aldı

Bebek bu yıl Avustralya'nın Fraser Adası'nda dingoların saldırısına uğrayan 3. bebek oldu / Fotoğraf: The Independent 

Avustralya’nın tatil beldelerinden Fraser Adası’nda kamp karavanında 14 aylık erkek bebeğe dingo cinsi bir köpek saldırdı.

Ailenin uyuduğu sırada gerçekleşen olayda bebeğin çığlıklarını duyan baba küçük çocuğu köpeğin ağzından zorla aldı. Hayvanın saldırısının ardından bebeğin başında derin kesikler olduğu ve hastaneye kaldırıldığı belirtildi.

RACQ Life Flight’ın pilotu Frank Bertoli konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Görünüşe göre bebek boyun bölgesinin arkasından tutularak, sürüklenmiş. Ebeveynleri köpeği defetmese çok daha ağır yaralanmalar meydana gelebilirdi” ifadelerini kullandı.

Olayın ilk kez gerçekleşmediği, bebeğin dingoların saldırısına uğrayan üçüncü çocuk olduğu kaydedildi. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Daha önce 1980'de, Azaria Chamberlain isimli bebek, Avustralya’nın kırsalında bir kamp alanına kurulan çadırın içindeyken kaybolmuş ve annesi bir dingo tarafından bebeğin götürüldüğünü iddia etmişti.

Bir türlü bulunamayan Azaria bebeğin hikayesi Avustralyalıları yıllarca etkileyerek bir kitap ve filme konu olan bir gizem yaratmıştı.

Azaria’nın annesi Lindy, sonradan suçsuz olduğu ortaya çıksa da kızının ölümü üzerine 3 yıl hapse mahkum edilmiş, 2012’de mahkemenin bir dingo’nun Azaria’yı öldürdüğüne karar vermesinin ardından serbest bırakılmıştı.

Avustralya Ulusal Parkı’nda bulunan Fraser Adası yağmur ormanları, sulak alanları ve geniş kumsallarıyla ünlü. Queensland Çevre ve Bilim Birimine göre adada koruma altındaki dingo cinsi köpeklerin nüfusunun 200 civarında olduğu tahmin ediliyor.

 

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir. 

https://www.independent.co.uk/news/world/australasia

Independent Türkçe için çeviren: Büşra Kırkpınar

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU