Şüpheli ölümde adı geçen AK Partili Canikli, Rabia Naz için araştırma önergesi verdi

11 yaşındaki Rabia Naz Vatan'ın ölümü 1 yıl sonra Meclis gündemine taşındı

Araştırma önergesini, ailenin iddialarında adı geçen AK Parti İstanbul Milletvekili Nurettin Canikli’nin de aralarında bulunduğu bir grup milletvekili verdi.

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin konuyu araştırması için verilen dilekçede, olayın tüm yönleriyle araştırılıp, kamuoyunun bilgi talebini karşılayacak şekilde şeffaflığa kavuşturulması için Meclis araştırması açılması talep edildi. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Ne olmuştu?

11 yaşındaki Rabia Naz Vatan 12 Nisan 2018 tarihinde Giresun'un Eynesil ilçesinde evinin önünde yaralı olarak bulunmuş hastanede hayatını kaybetmişti. Kızın ölümü yüksekten düşme ya da intihar şeklinde raporlara geçmiş ancak babası Şaban Vatan buna itiraz ederek, kızının ölüm nedeninin intihar değil trafik kazası olduğunu ileri sürdü. Vatan, bu iddiasını kanıtlamak için o tarihten bu yana mücadele veriyor. Babanın iddiasına göre Rabia Naz’a çarpan kişi AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Nurettin Canikli ile bağlantılı. Şaban Vatan delillerin karartıldığını söylüyor. Rabia Naz’ın ölümü ile ilgili Hakimler ve Savcılar Kurulu da soruşturma sürecine ilişkin inceleme başlatmıştı.


Independent Türkçe, Ajanslar

DAHA FAZLA HABER OKU