Bakan Karaismailoğlu: Giresun’daki sel mağdurlarının telefon faturaları 1 ay ertelenebilecek

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı, fatura ertelemesinin talep halinde gerçekleşeceğini ifade etti

Fotoğraf: AA

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Giresun’da meydana gelen selden zarar gören afet bölgesinde, ilçe ve köylerde yaşayan mobil telefon abonelerinin ağustos ayı faturalarının 1 ay erteleneceğini açıkladı. Karaismailoğlu, Türk Telekom tarafından sağlanan sabit telefon ve internet ücretlerinin ise selden etkilenenlerden 1 ay alınmayacağını ve bu kişilerin ağustosta fatura ödemeyeceğini belirtti. 

Bakan Karaismailoğlu, yaptığı yazılı açıklamada özetle şunları kaydetti:

Afet dönemlerinde vatandaşların erişim hizmetlerine ihtiyaçları da artıyor. Afet bölgesindeki vatandaşlarımızın ilçelerimiz ve köylerimiz dahil olmak üzere GSM abonelerinin ağustos ayı faturaları talepleri halinde bir ay ertelenecek. Ancak vatandaşlarımız isterlerse faturalarının ertelenmemesini talep edebilecekler.

Türk Telekom ile yapılan görüşmeler sonucu ayrıca bölgedeki vatandaşın sabit hat ve genişbant internet ücretlerine yönelik de mutabakata varıldığını açıklayarak, "Türk Telekom tarafından sağlanan erişim hizmetlerine yönelik olarak yaptığımız mutabakat sonucunda da operatör, afetzedelerimize sağladığı sabit telefon ve internet hizmetlerine yönelik bir ay boyunca ücret almayacak. Vatandaşlarımız ağustos ayında sabit telefon ve internet ücreti ödemeyecek" dedi. 

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU