Hamas, Gazze'de Kovid-19'la mücadele için tüm gereksinimlerin sağlanması çağrısında bulundu

Hamas Sözcüsü Berhum, Filistin yönetiminin de virüsün yayılma tehlikesi nedeniyle abluka altındaki Gazze'de sorumluluk üstlenmesini istedi

Fotoğraf: Reuters

Hamas, İsrail'in Gazze'ye uyguladığı ablukayı kaldırması ve yeni tip koronavirüs (Kovid-19) ile mücadelede tüm gereksinimlerin sağlanması için uluslararası topluma çağrıda bulundu.

Hamas Sözcüsü Fevzi Berhum, yaptığı yazılı açıklamada, "İnsan hakları kurumları, insani yardım kuruluşları, uluslararası toplum ve Dünya Sağlık Örgütü'nden İsrail'in Gazze'ye uyguladığı ablukanın sona ermesi ve Kovid-19 ile mücadele noktasında tüm gereksinimlerin sağlanması için acilen harekete geçmelerini istiyoruz."  ifadelerine yer verdi. 

Berhum, Filistin yönetiminden de virüsün yayılma tehlikesi nedeniyle abluka altındaki Gazze Şeridi halkına karşı tüm sorumluluğunu üstlenmesini istedi.

Gazze Şeridi'nde yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında tüm bölgelerde 48 saat süreyle sokağa çıkma yasağı ilan edilmişti.

Bakanlığın verilerine göre, son olarak virüs tespit edilen 4 kişi ile birlikte toplam vaka sayısı 113'e yükseldi, iyileşen hasta sayısı da 72 oldu.

 

Independent Türkçe, AA

DAHA FAZLA HABER OKU