Vision'ın Marvel evrenine dönüşü Ultron'u da beraberinde getirecek mi?

Öldüğü düşünülen karakterlerden Vision’ın WandaVision için geri dönmesi Ultron’u da beraberinde getirebilir

Vision'ın daha önce beklenmedik biçimde geri dönebileceği doğrulanmıştı (Marvel Studios)

Marvel’ın WandaVision dizisinde Paul Bettany’nin canlandırdığı Vision karakterinin geri dönmesi Ultorun da geri dönebileceğine işaret ettiği düşünülüyor. Marvel Sinematik Evreni’nde her iki karakter de ölmüş olsa da yeniden dönebileceklerine dair tartışmalar devam ediyor.

Marvel çizgi romanlarının baş kötülerinden biri olan Ultron, Yenilmezler: Ultron Çağı’nda (Avengers: Age of Ultron) ölmüştü. Öte yandan Vision da Avengers: Sonsuzluk Savaşı’nda (Avengers: Infinity War) Josh Brolin’in canlandırdığı Thanos tarafından öldürülmüştü. 

Bununla birlikte en azından birisinin Marvel Sinematik Evreni’nin 4. Evre’sinde yaşayanlar arasında olacağı doğrulanmıştı. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Marvel’ın Disney+’ta yayımlanan WandaVision dizisinde Vision'ın geri döneceği belirtilmişti. Her ne kadar karakterin hayata nasıl döneceğine dair kesin detaylar açıklanmamış olsa da dizinin sevilen iki karakteri bir araya getireceği biliniyor. 

Darcy, Jimmy Woo ve Monica Rambeau gibi karakterlerin yanı sıra WandaVision’ın Ultron’u da geri getirebileceği düşünülüyor. Marvel’ın önemli karakterlerinden Ultron WandaVision’da da ana kötü karakter olabilir. 

Marvel evreninde Ultron ve Vision birbirleriyle ilişkili karakterler. Vision gibi Ultron da Tony Stark’ın tasarladığı bir yapay zeka. Ultron dünyaya geldikten sonra Vision’ın bedenini kendi kullanımı için oluşturuyordu. Ve bu ilişki de onların hayata dönüp dönmeyeceklerine dair senaryolar üzerinde de etkili. 

Screen Rant'in haberine göre Vision’ın dönüşünün Ultron’u beraberinde getirmesine yönelik en az üç senaryo mevcut. Bunlardan birincisi Vision’ın ani dirilişinin her ne olursa olsun Ulton’u da derin bağlantıları yoluyla hayata döndürmesi. 

The Ultron Imperative çizgi romanında yer alan senaryo da bir alternatif olabilir. Bu hikayede Vision, Ultron’un yeniden kurulmasına yardım ediyor. Görünüşe göre Ultron, Vision’ın zihnine uzun zaman önce gizli bir program yerleştirmiş ve program bir kez çalıştırıldığında Vision kaçınılmaz biçimde Ultron’u da dünyaya getirmeye zorlanıyor. 

Çok daha muhtemel görünen üçüncü yöntemse Scarlet Witch’le ilgili. Çizgi romanlarda Wanda istediği, korktuğu, sevdiği ya da nefret ettiği şeyler üzerinden gerçekliği büyük ölçüde değiştirebiliyor. Marvel Sinematik Evreni’ne dair Wanda’nın daha çok çizgi romanlardakine benzer biçimde resmedileceğinin söylenmesi yakında gerçekleşebilecek gibi görünüyor. 

Bu teoriye göre Wanda’nın Vision’ın ölümünden duyduğu kederi onu mutlu olduğu bir hayata dair düşler kurmaya zorluyor. Bu da Wanda’nın Vision’ı kendi güçleriyle hayata döndürebileceğine işaret ediyor. Fakat bunu yaparken Ultron’u da farkında olmadan geri çağıracak gibi görünüyor. 

 

Independent Türkçe, Screen Rant

DAHA FAZLA HABER OKU