Beşiktaş'ın borcu açıklandı: 3 milyar 301 milyon lira

Beşiktaş Kulübü'nün borcu 3 milyar 301 milyon lira olarak açıklandı

Beşiktaş Futbol Yatırımları Sanayi ve Ticaret AŞ'nin borcunun 2 milyar 691 milyon 484 bin 384 lira olduğu kaydedildi / Fotoğraf: AA

Süper Lig ekiplerinden Beşiktaş Kulübü'nün borcunun 3 milyar 301 milyon 792 bin 992 lira olduğu duyuruldu.

Vodafone Park'ta gerçekleştirilen 2020 yılı 2. olağan divan kurulu toplantısında divan kurulu başkanı Feyyaz Tuncel, mali konularda üyeleri bilgilendirdi.

Kulübün toplam borcunun 3 milyar 301 milyon 792 bin 992 lira olduğunu belirten Tuncel, "Borç rakamı hepimizi tedirgin etmeye devam ediyor" dedi.

Toplam borcun 610 milyon 308 bin 608 lirasının derneğe ait olduğunu vurgulayan Tuncel, Beşiktaş Futbol Yatırımları Sanayi ve Ticaret AŞ'nin borcunun ise 2 milyar 691 milyon 484 bin 384 lira olduğunu dile getirdi.

Siyah-beyazlı kulübün şubat ayında toplam borcunun 3 milyar 78 milyon 902 bin 925 lira olduğu açıklanmıştı. 

 

Tevfik Yamantürk - AA.jpg
Tevfik Yamantürk / Fotoğraf: AA

 

Tevfik Yamantürk: Bankalar fahiş fiyatlarla kulübümüzü zorluyor

Vodafone Park'ta gerçekleştirilen toplantının açılış konuşmasını yapan Divan Kurulu Başkanı Tevfik Yamantürk, kulübün borç durumuna dikkati çekerek, "Bankalar fahiş fiyatlarla kulübümüzü zorluyor. Sıcak para koyularak bu iş halledilemez. Bu iş alacaklının 'evet ben bu işi çözüyorum, paramı kurtarmak istiyorum' demesiyle olur" değerlendirmesinde bulundu.

Borçlunun iyi niyetli olması gerektiği gibi alacaklının da aynı şekilde davranması gerektiğini savunan Yamantürk, şöyle konuştu: 

Maalesef kulübümüz öyle bir durumdaki 'ya canını ya malını' derler ya, bizden hem malımızı hem canımızı istiyorlar. Bunun bir şekilde çözüleceğine inanıyorum. Denetleme kurulunun raporlarına bakıyorum. İneğin memesinden süt gelmiyor, kan geliyor.

"Maçları TRT üzerinden kendimiz yayınlayalım"

Yayıncı kuruluşun pandemiyi bahane ederek tasarrufu tek taraflı yaptığını belirten Yamantürk, şu görüşü paylaştı:

O zaman bu anlaşmaları niye yapıyoruz? Dünyanın hiçbir yerinde yok, PSG'ye yapıyorlar mı? Buna hızla çözüm bulanabilir. Maçları TRT üzerinden kendimiz yayınlarız. Ölümden öte köy yok. Ben senin paranı da istemiyorum maçları da yayınlatmıyorum. Aboneliği kesmemek için kendilerine göre her türlü tedbiri alıyorlar. 'Verdiğiniz sözleri yerine getirin' dediğimiz zaman pandemiyi bahane ediyorlar. Türk sporuna kötülük yaptıklarını bilmelerini istiyorum.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU