Rus doktor: Navalni'de zehirlenme belirtisi yok

Sibirya'daki Tomsk kentinden başkent Moskova'ya gitmek üzere uçakta olan Rus muhalefet lideri Aleksey Navalni, seyahat sırasında rahatsızlanmıştı

Fotoğraf: Reuters

Rusya’da zehirlenme şüphesiyle hastaneye kaldırılan ve yoğun bakımda tedavisi devam eden muhalif lider Alexei Navalni'nin kan ve idrar tahlillerinde zehirlenme bulgusuna rastlanmadığı bildirildi.

Omsk İlkyardım Hastanesi Başhekim Yardımcısı Anatoly Kalinichenko gazetecilere yaptığı açıklamada "Şu anda çeşitli zehirlenme ihtimalinden bahsediyoruz. Yapılan tahlillerde, kanda veya idrarda herhangi bir zehir veya zehir bulgusu tespit edilmedi" dedi.

Almanya’da Cinema For Peace adlı bir vakıf Navalni'nin Berlin’de tedavi edilmesi için Omsk’a ambulans uçak gönderdi.

Ancak Navalni'nin tedavi gördüğü hastanenin Başhekimi Alexander Murakhovsky, Navalni'nin sağlık durumunun başka bir hastaneye nakledilecek kadar iyi olmadığını söyledi.

5 ihtimal

Murakhovsky, Navalni’de ufak bir ilerleme olsa da durumunun stabil olmadığını, bilincinin kapalı olduğunu söyledi.

Dr. Murakhovsky, muhalif siyasetçiye konulacak teşhisle ilgili beş ihtimal bulunduğunu ancak bunun iki gün içinde çıkacak test sonuçlarıyla netleşeceğini ifade etti. Dr. Murakhovsky, zehirlenme iddialarıyla ilgili yorum yapmaktan ise kaçındı.

 

Independent Türkçe, Ajanslar

DAHA FAZLA HABER OKU