Marsilya'da PSG forması giymek yasaklandı

Şampiyonlar Ligi finalinin oynanacağı pazar günü Marsilya kentinde PSG forması ve atkısına yasak getirildi

Paris Saint-Germain, Leipzig'i 3-0 mağlup ederek tarihinde ilk kez Devler Ligi'nde finale yükseldi / Fotoğraf: Reuters

Avrupa futbolunun kulüpler düzeyindeki en önemli organizasyonu UEFA Şampiyonlar Ligi'nde finale yükselen Paris Saint-Germain'in taraftarları, Fransa'da ilginç bir yasakla karşı karşıya kaldı.

Bouches-du-Rhone Eyalet Yönetimi, Şampiyonlar Ligi finalinin oynanacağı pazar günü Marsilya kentinde PSG forması giyilmesini yasakladı.

Fransa'da Olympique Marseille kulübünün ezeli rakibi PSG, pazar günü Portekiz'de oynanacak Şampiyonlar Ligi finalinde Bayern Münih ile karşı karşıya gelecek. 

Le Parisien'de yer alan habere göre Marsilya kentinin bağlı oldu Bouches-du-Rhône Eyalet Yönetimi, sokaklarda yaşanması olası gerginliğin önüne geçmek amacıyla o gün kentte PSG forması ve atkısıyla sokağa çıkmayı yasakladı.

Çarşamba günü RB Leipzig maçından önce bir grup Olympique Marseille taraftarı, kent sokaklarında yürüyüş yapmış ve PSG’yi hedef alan tezahüratlarda bulunmuştu.

Bunun üzerine bir grup PSG taraftarı da sokaklara inmiş ve tutuklanma vakaları da yaşanmıştı.

Kadrosunda Neymar ve Kylian Mbappe gibi yıldız oyuncular bulunan PSG, Leipzig'i 3-0 mağlup ederek tarihinde ilk kez Şampiyonlar Ligi'nde finale yükselmişti.

 

Independent Türkçe, Goal

DAHA FAZLA HABER OKU