Zynga, satın aldığı Türk oyun şirketi Peak’in geliştirdiği oyun sayesinde ABD’nin en büyüğü oldu

Dünyaca ünlü oyun geliştiricisi Zynga, ABD’nin en büyük mobil oyun şirketi oldu. Zynga’nın bu başarısında satın aldığı Peak’in yazılımını yaptığı “Toon Blast” adlı oyunun en fazla indirilenler arasına girmesi gösteriliyor

2007'de kurulan San Francisco merkezli Zynga, milyonlarca insanın oynadığı FarmVille'in de geliştiricisi/ Fotoğraf: Reuters

Uluslararası yatırım bankası Cowen’in yayınladığı bir rapora göre haziran ayında Türkiye merkezli mobil oyun firması Peak’i 1,8 milyar dolara satın alan Zynga, ABD’nin oyun pazarının en büyüğü oldu. 

Peak’in ürettiği “Toon Blast” adlı oyunun temmuz ayını iPhone’a en fazla indirilen oyunlar arasında 12’nci sırada kapatmasıyla Zynga, Google Play ve Apple Store’da en büyük pazar payına sahip hâle geldi. 

Böylelikle haziranı dördüncü sırada tamamlayan Zynga, Candy Crush’ın yaratıcısı Activision Blizzard’ı da tahttan indirmiş oldu. 

“Dots” adlı oyunun yaratıcısı Playdots’u 90 milyon dolar nakit, 102 milyon dolar hisse ile satın alacağını duyuran Take-Two Interactive Software, anlaşmanın 2020’nin üçüncü çeyreğinde tamamlanacağını söyledi. 

Cowen’ın hazırladığı rapora göre haziranda 34’üncü sırada yer alan Take-Two, 45’inci sıraya gerilemiş durumda. Şirket henüz iPhone, iPad ya da Google Play Store indirmelerinde ilk 20 sırada yer almıyor. 

Bir süredir Apple ile oyun ücretleri konusunda anlaşamayan Epic Games’in ürettiği Fortnite ise Cowen raporlarına göre iPad indirmelerinde ikinci sırada. 


Independent Türkçe, MarketWatch

DAHA FAZLA HABER OKU