Trump'tan Biden'a: Sosyalizmin Truva Atı

Demokrat Partinin sosyalist eğilimleri olduğunu ifade eden Trump, "Biden, sosyalizmin Truva Atı’dır" diye konuştu

Fotoğraf: AA

ABD Başkanı Donald Trump, Demokrat  Başkan Adayı Joe Biden'ı "en tehlikeli aday" ve "sosyalizmin Truva Atı" olarak nitelendirdi. 

Trump, Wisconsin eyaletinde ABD ekonomisi ve yaklaşan başkanlık seçimleri konusunda açıklamalarda bulundu. 

Biden'ın, solcuların bir "kuklası" olduğunu öne süren Trump, "Joe Biden, hayatımız boyunca başkanlık görevine aday olan en tehlikeli kişi" ifadesini kullandı. 

Demokrat Partinin "sosyalist" eğilimleri olduğunu ifade eden Trump, "Biden, sosyalizmin Truva Atı’dır" diye konuştu. 

“Polis yanlısıyım”

Joe Biden'ın başkan yardımcısı adayı Kamala Harris'in de "suç yanlısı" ve "polis karşıtı" olduğunu savunan Trump, "Ben ise her zaman suç karşıtı, polis yanlısıyım" dedi. 

Trump, Demokratlar'ın seçimleri kazanmasının tek yolunun da "seçimlere şaibe karıştırmaları" olduğunu öne sürdü.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

3 Kasım'daki seçimlerin "en tehlikeli seçimler" olabileceğine dikkati çeken Trump, "Demokratlar kazanırsa, biz de bir diğer Venezuela olabiliriz" dedi. 

Öte yandan Trump, sabah saatlerinde Fox News'e yaptığı açıklamaya benzer şekilde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan gibi "dünya çapında satranç oyuncusu" yabancı liderlerin bulunduğu bir dünyada Joe Biden'ın "zihnen yetersiz" olduğunu savundu.

Demokrat Partili Biden'ın güçsüz durumda olduğunu savunan Trump, Biden'ın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile "uğraşamayacağını" kaydetmişti.

Trump, şunları söylemişti:

Joe işlevsiz. bununla yüzleşelim, Joe işlevsiz. Belki insanlar onun için üzülecektir falan ama çok keskin insanlarla baş etmeniz gerekiyor, bu ülke çok önemli. Bu ülkelerin liderleri birinci sınıf satranç oyuncuları gibi, onlarla baş ediyorsunuz. Onların hepsini tanıyorum ve iyi geçiniyorum. Türkiye’deki Erdoğan, hepsi... İşlevsiz birini kabul edemezsiniz. En iyi zamanında da çok da iyi değildi. Ona üzülüp ya da yerine Kamala Harris’in geçeceğini düşünüp ona oy veremezsiniz.

 

Independent Türkçe, AA

DAHA FAZLA HABER OKU