Sözcü yazarı Öztürk: CHP, İnce’nin bu videosunu açıklayacak

Saygı Öztürk, CHP MYK üyesinin kendisine 24 Haziran gecesinden bir video gönderdiğini yazdı ve “İnce'nin arkasında durduklarının kanıtı olarak İnce'nin konuşmasını gösteriyor” dedi

Fotoğraf: AA

Sözcü gazetesi yazarı Saygı Öztürk, yeni parti kurma hazırlığında olduğu iddia edilen Muharrem İnce ile ilgili bir köşe yazısı kaleme aldı.

Öztürk, köşe yazısında CHP’nin en üst organı Merkez Yürütme Kurulu (MYK) üyesinin kendisine 24 Haziran Cumhurbaşkanlığı seçiminde İnce’nin yaptığı konuşmadan bir kesit gönderdiğini söyledi:

Biz polemik peşinde değiliz. Muharrem İnce, parti için kıymetli bir insandır. Partimizin Cumhurbaşkanı adayı oldu. Hepimiz onun arkasında durduk, seçimi kazanması için mücadele ettik. Bu aşamada İnce'nin yaptığı bazı eleştiriler, çıkışlar olabilir. Ama bunu kamuoyu önünde karşılıklı bir polemiğe dönüştürme düşüncemiz yoktur. Geçmişte olağanüstü kurultay için imza toplama girişimi sırasında karşılıklı açıklamalar partimize zarar verdi. Aynı tuzağa düşmeyeceğiz. Bir de size bir video göndereceğim. Muharrem Beyin, Cumhurbaşkanlığı seçiminden sonra yaptığı açıklamadan 1.5 dakikalık bir bölümü göndereceğim.

“Parti yetkilisi İnce'nin arkasında durduklarının kanıtı olarak İnce'nin konuşmasını gösteriyor” diyen Öztürk, İnce’nin videodaki şu ifadelerini aktardı:

Seçim sürecinde oylara müdahale edildiğini, sandıklarda çeşitli usulsüzlükler yaşandığını gördük. Görevli arkadaşlarımız bunlarla cansiperane mücadele ettiler. Onların sandıklara sahip çıkma azimlerini ve kararlılıklarını kutluyorum. Kendi adıma ve ülkemiz adına teşekkür ediyorum. Seçimde, her sandıkta ıslak imzalı tutanak tutulur. Altında bizim görevlilerimizin imzası bulunur. Bizim için gerçek seçim sonuçları bu tutanaklarda yazan rakamlardır. Görevlilerimizin bize ulaştırdıkları tutanaklarda Yüksek Seçim Kurulu'nun açıkladığı rakamlar ve oranlarla anlamlı bir farklılık yoktur. Olan farklılıklar, toplam sonucu değiştirecek nitelikte değildir. Dolayısıyla seçim sonuçlarını kabul ediyorum.

Öztürk, yazısının devamında şunları yazdı:

Yani, bu video içeriğiyle, İnce'nin, genel merkezin görevini yaptığı ortaya konuluyor. O yüzden bugün İnce'nin parti yönetiminin kendisini yalnız bıraktığı iddiasının gerçeği yansıtmadığını dile getiriyorlar.

 

Sözcü, Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU