Ülkesinden kaçan eski İspanya Kralı Juan Carlos hakkındaki skandallar yeniden gündemde: "Seks bağımlısıydı, yaklaşık 5 bin sevgilisi oldu"

Hakkında yolsuzluk soruşturmaları sürerken ülke dışına taşınma kararıyla ülkesi İspanya'yı şoke eden eski Kral Juan Carlos'un özel hayatıyla ilgili iddialar yeniden basının gündeminde

Eski İspanya Kralı Juan Carlos hakkındaki soruşturma, yasaları çiğneyip çiğnemediğini ve bir dava açılıp açılamayacağını tespit etmeyi amaçlıyor (Reuters)

Hakkındaki para aklama ve rüşvet suçlamaları sırasında ülkesinden ayrılan eski İspanya Kralı Juan Carlos'un özel hayatıyla ilgili iddialar yeniden gündeme geldi.

82 yaşındaki eski kral geçen pazartesi günü ülkeyi şoke eden ayrılık kararını açıklamıştı. İspanyol medyası, Carlos'un Birleşik Arap Emirlikleri'nin başkenti Abu Dabi'de olduğunu iddia ediyor.

Ancak bu konuda ne Carlos'un avukatları ne de Birleşik Arap Emirlikleri'ndeki yetkililerden bir açıklama geldi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

New York Post ise haberinde Carlos'un 40 yıldır ezeli düşmanı olan, emekli cumhuriyetçi albay Amadeo Martinez Ingles'ın uzun süredir dillendirdiği iddialarını yeniden gündeme getirdi.

Ingles 1990'larda hükümet hakkındaki eleştirileri nedeniyle ordudan atılmış ve daha sonra "kraliyete yönelik hakaret" nedeniyle binlerce euro para cezasına çarptırılmıştı.

Kraliyet ailesine yönelik sert suçlamalarından vazgeçmeyen Ingles geçen hafta yazdığı bir köşe yazısında kraliyet ailesini "bir grup sarhoş, f**işe, aptal, seks bağımlısı ve tembel eşkıya" diye tanımladı.

Ingles'in çok satan Juan Carlos biyografilerinden biri olan “Juan Carlos I: The King of the 5,000" adlı kitabında eski albay, eski kralın hayatı boyunca yaklaşık 5 bin sevgilisi olduğunu öner sürüyor.

Bu konudaki bilgileri eski istihbarat görevlilerinden edindiğini ileri süren Ingles, kitapta "Juan Carlos I gerçek bir seks bağımlısı ve seks avcısı. En güzel yıldızlar, yabancı kadınlar ve İspanya sosyetesinin en muhteşem temsicileri geçici kaçamaklar için onun yatağından geçti ayrıca çok daha alçak gönüllü geçmişe sahip çok sayıda kadına saygısızca davrandı" ifadelerine yer veriyor.

Düşüşüne de eski sevgililerinden biri neden olmuştu

Mart ayında mevcut İspanya Kralı VI. Felipe babası Carlos'un Suudi Arabistan'la bağlantılı gizli bir offshore hesabından yaklaşık 65 milyon euro (yaklaşık 559 milyon TL) aldığı iddiaları sonrası eski kralın yıllık maaşını iptal etmişti. 

Felipe  ayrıca babasının kendisine yurt dışındaki banka hesaplarından bırakabileceği tüm maddi mirası reddettiğini açıklamak zorunda kalmıştı.

Bundan üç ay sonra İspanya Yüksek Mahkemesi bir İspanyol konsorsiyumun Suudi Arabistan'daki Mekke ve Medine kentleri arasındaki yüksek hızlı tren yolu inşası için yaptığı 6,7 milyar euroluk (yaklaşık 58 milyar TL) sözleşmedeki rolü hakkında soruşturma başlatmıştı.

Carlos'un şu anda yaşadığı düşüşü eski sevgilisi Almanya doğumlu Danimarkalı iş kadını Corinna zu Sayn-Wittgenstein'le ilişkisinin ortaya çıkmasıyla başlamıştı.

Carlos'un 2012'de ülke borç batağındayken kendisinden 26 yaş küçük sevgilisiyle Botswana'daki fil avında kalçasını kırması sonrası bir Suudi Kraliyet danışmanının ikilinin seyahati için 46 bin dolar dolar (yaklaşık 335 bin TL) ödediği ortaya çıkmıştı.

Juan Carlos 2014 yılında haberlerin yayılması üzerine tahttan feragat ederek yerini oğluna bırakmıştı. Eski kral hakkındaki soruşturma da tahtan feragat etmesi sonrası dokunulmazlığının kalkması sonucu başlayabilmişti.

 

Independent Türkçe, New York Post, BBC, Guardian

DAHA FAZLA HABER OKU