"Köpekler havladı diye atlar ölmez" diyen vekile Davutoğlu'dan tepki: Dün millete bidon kafalı diyorlardı bugün daha da ileri giderek küfür ediyorlar

Yükselen döviz ve altın kuruna ilişkin değerlendirmelerde bulunan Davutoğlu, "Dolar, euro, altın cirit atıyor ama ortada bir babayiğit yok ki bunu açıklayabilsin" diyerek hükümetin ekonomi politikalarını eleştirdi

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, partisinin Diyarbakır 1. Olağan Kongresi'nde gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

Mevcut iktidarın elinde devlet kurumlarının değersizleştiğini ifade eden Davıtoğlu, "Bu iktidarın elinde emek değersizleşti, bu iktidarın elinde en son Türk Lirası değersizleşti. Aslında bu iktidarın elinde insan değersizleşti" dedi.

Davutoğlu, Diyarbakır'ı yoksulluğa mahkum eden düzeni bitireceklerini belirterek, "Gelecek Partisi KHK düzeninin de kayyum düzeninin de bitirmek için var" ifadelerini kullandı.

"Bu koalisyon iktidarının ne ahlaki ne insani ne akli bir çizgisi kalmamıştır" diyen Davutoğlu şunları kaydetti:

Halkın iradesine kayyumla darbe vuranlara soruyorum: Bölücü başının yeğenini ekranlarına çıkaran TRT'ye ne zaman kayyum atayacaksınız? Korkular ve tabulardan hukuk çıkmaz, adalet çıkmaz. Gelecek Partisi, ülkenin demokratikleşme sorunlarını çözmüş ve her türlü ötekileştirme ve aidiyet sorununu ortadan kaldırmak için geliyor. Anadilin eğitim ve sosyal hayatta güçlendirilmesinin toplumsal kardeşliğimizi tahkim edeceğine inanıyoruz.

"Dolar, euro, altın cirit atıyor ama ortada bir babayiğit yok"

Döviz ve altın kurundaki yükselişe de değinen Davutoğlu, "Paramızın değerinin nerelere düştüğünü görüyorsunuz" dedi.

Davutoğlu şöyle devam etti:

Bu ülkenin Cumhurbaşkanı'ndan, Ekonomi Bakanı'ndan yönetimden bir açıklama duydunuz mu? Dolar, euro, altın cirit atıyor ama ortada bir babayiğit yok ki bunu açıklayabilsin. Bir kişi çıkıp yangın yerine dönen ekonomi ile ilgili açıklama yapmıyor. Kimsenin ağzını bıçak açmıyor. Her biri sosyal medya kahramanına dönmüş, tweet atıp duruyorlar, ancak bunu yaparlar.

Bu iltidar mutfakta yangın olduğuna inanmıyor. Ekonomideki makro mikro dengeler alt üst olmuş baş aşağı gidiyoruz bu iktidarın derdi buzdolabı satışı. Doğru buzdolabı önemli hepimizin evinde var ama vatandaş 2020'de o buzdolabını dolduramıyor

"Sen ne hakla millete böyle hakaret edersin"

Davutoğlu ayrıca, döviz ve altındaki hızlı yükseliş sonrası sosyal medya üzerinden Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'a gelen eleştiriler için Twitter hesabından "Köpekler havladı diye atlar ölmez #BeratAlbayrakYanındayız" paylaşımı yapan AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Celalettin Güvenç'e tepki gösterdi.

Davutoğlu, "Kendilerini eleştiren, hesap soranlara bir milletvekili maalesef köpeklerin havalaması diyor. Okuduğum zaman nereden nereye geldik diye düşündüm" ifadelerini kullandı.

Milletvekilinin açıklamalarını millete hakaret olarak niteleyen Davuoğtlu, "Bu iktidarın geldiği yer işte burası. Sen ne hakla millete böyle hakaret edersin. Dün birileri bidon kafalı, göbeğini kaşıyan adam diyordu. Bunlar daha da ileri giderek vatandaşa doğrudan küfür edip hakaret ediyor. Vatandaşın görevidir hesap sormak" dedi.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU