AK Parti vekili, Albayrak’a böyle destek verdi: Köpekler havladı diye atlar ölmez

TL'nin dolar karşısında rekor değer kaybetmesinin ardından Albayrak'a yönelik eleştirilere AK Parti cephesinden yanıt geldi

Fotoğraf: Twitter, AA

AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili ve TBMM İçişleri Komisyonu Başkanı Celalettin Güvenç, Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’a destek mesajında “Köpekler havladı diye atlar ölmez” ifadesini kullandı.

Dolar/TL dün 7.3029 ile tarihi zirvesini görmüş, Euro/TL de 8.6697 ile rekor kırmıştı.

Türk Lirası’ndaki rekor değer kaybının ardından sosyal medyada Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’a çeşitli eleştiriler yöneltildi.

Bu eleştirilerin ardından hükümet cephesi, “BeratAlbayrakYanındayız” etiketin kullanarak bakanı savunan paylaşımlarda bulundu.

Bu paylaşımlardna birisini de AK Partili Güvenç yaptı.

Güvenç, mesajında “Köpekler havladı diye atlar ölmez...” ifadesini kullandı.

Güvenç’e yönelik birçok eleştiri mesajı geldi. Bunlardan birisi de AK Partili Aydın Ünal’dan oldu. Ünal şunları söyledi:

Propaganda ekonomide işe yaramaz zira ekonominin somut göstergeleri ve sonuçları vardır. Ekonomide tabloyu olduğundan farklı gösteren propaganda aleyhe işler. Milletin serzenişine “havlamak”, millete de “köpek” demek ise propaganda bile değildir.

Güvenç de Ünal’ın mesajını alıntılayarak şunları söyledi:

Hakaret ve küfür tarzım olmasa da yanlış anlaşılmaya müsait Romen atasözünü bir tweet attığım doğru. Bil ki edilen küfürlerden çok senin ifaden beni yaraladı. Büyük üzüntülerimle aynen sana iade ediyorum...

AK Partili isimlerin Albayrak'a destek olduğu bazı mesajlar şöyle:

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU