Game of Thrones izleyicilerinden Arya'yla ilgili ipucu: Ejderhalar yaşıyor mu?

Efsanevi yaratıkların sadece Targaryenlerin hayatta kalabildiği volkanik patlamada ortadan kaybolduğu biliniyor

Dany’nin ejderhalarından Viserion, Akgezen'e dönüştükten sonra öldürülmüştü (IMDb)

Efsanevi dizi Game of Thrones, geçen yıl sona erdi ama izleyiciler tarafından hala tartışılıyor. Yeni bir teori ise yepyeni bir olasılıklar dünyasını gözler önüne seriyor.

Daenerys Targaryen, Game of Thrones'un ilk sezonunun sonunda üç ejderhanın doğumuyla Ejderhaların Annesi unvanını kazanmıştı. Dany yaratıkları yok oluştan kurtarmış gibi görünüyordu.

Ancak HBO’nun destansı dizisinin hayranları, bu canlılardan daha fazlasının var olduğunu öne sürdü. Hayranlara göre Westeros'tan ayrılan Arya Stark, maceraları devam ederse ateş püskürten bu yaratıklarla karşılaşabilir. 

Game of Thrones’da sunulan olaylardan binlerce yıl önce Westeros'un komşu kıtası Essos'ta yüzlerce ejderha bulunduğu söylenmişti.

Emilia Clarke’ın canlandırdığı Daenerys’ın ataları, yani Valyrian Freehold’un savaşçıları, onları bu topraklardaki savaşlarda kullanıyordu.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Ancak efsanevi yaratıkların hepsi, sadece Targaryenlerin hayatta kalabildiği volkanik patlamada ortadan kaybolmuştu.

George R.R. Martin’in orijinal romanlarda açıkladığı gibi Aegon, kalan üç ejderhayı Yedi Krallık'ı yeniden bir araya getirmek için kullanmıştı.

Son ejderhadan geriye kalan tek şey de Daenerys düğün hediyesi olan taşlaşmış yumurtalar olmuştu.

Ancak express.co.uk’e göre serinin hayranlarından bir Reddit kullanıcısı, ejderhaların tüm bu süre boyunca var olduğunun ortaya çıkabileceğini öne sürdü.

Karmaşık bir teoriye imza atan Caleb_Garrett isimli kullanıcı, Kral Aegon’un ejderha yumurtalarının hala keşfedilmeyi bekliyor olabileceğini söyledi.

Bu kral ejderhaların dönüşü için arzu duyuyordu. Sonunda taşlaşmış 8 yumurta devretti (8 yumurta olduğuna inanıyorum ama dava fazla da olabilir). Kulak verin, tarih kitaplarında hiç bahsedilmeyen bir şey vardı, yangında bahsedilen ejderha yumurtaları. Birçoğu bunların öylece yandığını varsaydı.

Dany’nin ejderhaları Rhaegal ve Viserion'un ölümünden sonra, sadık Drogon Westeros'ta kalan son ejderha olmuştu.

 

Independent Türkçe, express.co.uk

DAHA FAZLA HABER OKU