ABD’de Satanist Tapınak, sordukları iki soruyu doğru yanıtlayan lise mezunlarına "Şeytanın Avukatı" bursu verecek

Grup, yönelttikleri sorulara cevap verecek adaylar arasından iki kişiyi seçecek

Şeytana atfedilen simgeler kullanan grup, Oklahoma'da bu tür bir heykelin dikilmesi için imza kampanyası başlatmıştı (AFP)

ABD merkezli Satanist Tapınak isimli grup, lise mezunlarına eğitimlerine devam etmeleri için "Şeytanın Avukatı" adını verdikleri bir burs dağıtacaklarını açıkladı.

CNN’in haberine göre ülkede “din ve devlet işlerinin ayrılması için mücadele ettiği” belirtilen grup, 2020 mezunları arasından seçecekleri iki kişiye 500’er dolar (yaklaşık 3,5 bin TL) burs sağlayacaklarını bildirdi.

Haberde konuyla ilgilenen kişilerden, soruların iki sorudan birine makale, şiir, sanat çalışması ya da filmle “yaratıcı” bir yanıt vermelerinin isteneceği kaydedildi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Sorulardan birinde katılımcılara “Satanist Tapınak’ın ilkelerini ve misyonlarını teşvik etmek için ne yaptıkları” sorulurken, bir diğerindeyse öğrencilerden “ruhlarını parçalayan, öz güvenlerini zedeleyen ve okuldayken mecbur kaldıkları her dakika kendisinden nefret ettikleri” bir öğretmenlerini tarif etmeleri isteniyor.

Burs için kayıtları pazartesi günü almaya başlayan organizasyonun kurucu ortaklarından Malcolm Jarry, çarşamba günü CNN’e verdiği röportajda, şimdiye kadar 50 kişinin başvurduğunu söyledi.

Bir lise öğrencisinin kendisine e-post göndererek okulunun verdiği din bursu için tavsiye mektubu istemesinin ardından böyle bir fikrin doğduğunu anlatan Malcolm, “Bu kişiye burs verilmemesi karşısında hayal kırıklığı yaşamıştım ve bu anı kendi değerlerimizi yansıtan bir burs vermemiz için fırsat olarak gördüm” dedi.

Massachusetts merkezli grup, kısa süre önce Mississippi eyaletinin bayrağına “Tanrı’ya güveniriz” ifadesinin eklenmesi planına karşı çıkarak meseleyi yargıya taşımakla tehdit etmişti.

 

Independent Türkçe, CNN

DAHA FAZLA HABER OKU