Erdoğan ve İmamoğlu arasında sürpriz görüşme: Adalar’daki kriz çözüldü

Adalar'da fayton kullanımının ilerleyen günlerde hayata geçmesi bekleniyor

Fotoğraf: AA

İstanbul Adalar'daki bakımsızlık ve gördükleri eziyetle sürekli tartışılan atlar ile adanın sembollerinden faytonlar yıllardır gündemden düşmedi.

Son olarak Ruam hastalığı nedeniyle 81 atın itlafı tartışmaları iyice alevlendirince tarihi karar gecikmedi. İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin atları satın almasıyla yıllardır beklenen elektrikli fayton uygulaması da kesinleşti.

Ancak İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanlığı’nın aldığı elektrikli araçlara kaymakamlıktan izin çıkmadı.

Haziran ortasından beri devam eden sorun, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın gerçekleştirdiği telefon görüşmesinin ardından çözüldü.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Hürriyet’in aktardığına göre, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, konuyu çözmek için pazartesi günü Ankara’ya giderek İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’yla görüştü.

Görüşme sırasında İçişleri Bakanı Süleyman Soylu “Sayın Cumhurbaşkanı konuşacak” diyerek herkesin duyması için telefonu hoparlöre açtı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İmamoğlu’na “Oldu bu iş, mesele çözüldü” dedi.

 İmamoğlu da telefon görüşmesinde Cumhurbaşkanı’na bu konuyla ilgilendiği için teşekkürlerini iletti. 10 dakika süren sohbet sonrasında karşılıklı iyi niyet dilekleriyle telefon kapatıldı.

 Bu görüşmeler sonrasında, Adalar’da önümüzdeki hafta elektrikli faytonların yolcu taşımaya başlaması bekleniyor.

 

Hürriyet, Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU