Milli Gazete yazarı: Yeni taktikleri “Erdoğan’ı savunuyormuş gibi yaparak yerden yere vurmak” olsa gerek

Zeki Ceyhan: AKP’yi zor günlerin beklediği rahatlıkla söylenebilir

Fotoğraf: YouTube

Milli Gazete yazarı Zeki Ceyhan, AK Partili Mehmet Metiner’in Türk Tarih Kurumu Başkanı Ahmet Yaramış hakkındaki açıklamaları hakkında yazdı.

Ceyhan, bugünkü köşe yazısında Metiner’in bir açıklamasına yer verdi:

Bu adam Türk Tarih Kurumu Başkanı! Afyon Üniversitesi’nde yaptığı konuşmaya bakın. Darbe teşebbüsüne karışmış ama pişman olmuş FETÖ’cüleri affedip kucaklamamızı salık veriyor. FETÖ ile bu adamlarla mı mücadele edeceğiz? O koltukta onu tutanın samimiyetine asla inanmam.

“Herkes bu meydan okumanın doğrudan doğruya Erdoğan’a yönelik olduğunu elbette görüyor! Mehmet Metiner bu açıklaması ile Erdoğan’ı ilgili kişiyi görevden almaya davet ediyor” diyen Ceyhan, şöyle devam etti:

Bu açıklamadan biz şunu anlıyoruz: Bu sözlerin sahibini görevden alırsa Erdoğan’ın samimi olduğuna karar verilecek, görevden almazsa samimi olup olmadığı tartışmaya açılacak! Mehmet Metiner, Erdoğan’ı böyle köşeye sıkıştırmaya çalışıyor olabilir, bu tavrın Erdoğan tarafından hoş karşılanıp karşılanmayacağı tartışılır.

Milli Gazete yazarı ayrıca “Yeni taktikleri ‘Erdoğan’ı savunuyormuş gibi yaparak yerden yere vurmak’ olsa gerek! AKP’yi zor günlerin beklediği rahatlıkla söylenebilir” dedi.

 

Milli Gazete, Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU