Leonardo DiCaprio süper kahraman rolü tekliflerini niye reddettiğini anlattı

ABD'li ünlü aktör Leonardo DiCaprio doğru projeyi bulursa gelecekte bir süper kahramanı canlandırabileceğini söyledi

45 yaşındaki Leonardo DiCaprio, 1990'ların başında televizyon reklamlarında görünerek oyunculuk hayatına başladı (AP)

ABD'li ünlü aktör Leonardo DiCaprio 30 yıla yayılan kariyeri boyunca bağımsız yapımlardan gişe filmlerine kadar çok sayıda filmde rol aldı. Ancak hiçbir zaman bir süper kahraman filminde oynamadı.

Oysa aralarında Oscar ödüllü Jeff Bridges, Brie Larson, Gwyneth Paltrow, William Hurt, Ben Affleck ve Natalie Portman'ın da olduğu çok sayıda yıldız birçok süper kahraman filminde boy gösterdi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

2016'da Diriliş (The Revenant) filmindeki rolüyle En İyi Erkek Oyuncu Oscar'ını alan ve 6 kez Oscar'a aday gösterilen deneyimli aktör son yıllarda Watchmen ve Joker gibi derinlikli karakterlerin yer almaya başladığı süper kahraman filmlerinden neden uzak kaldığını açıkladı.

Titanic filmindeki rolüyle Steven Spielberg, Martin Scorsese, Christopher Nolan ve Quentin Tarantino gibi meşhur yönetmenlerle çalışmasının kapısını aralayan DiCaprio, ShortList'e verdiği röportajda bunun sebebinin "doğru projeyi" bulamaması olduğunu söyledi.

Robin, Örümcek Adam ve Anakin Skywalker rolleri için yönetmenlerle görüşme yapmış

DiCaprio 1995 yapımı Batman Daima (Batman Forever) filminde Kara Şövalye Batman'in yardımcısı Robin rolü için yönetmen Joel Schumacher ile görüştüğünü ancak rolü kabul etmediğini anlattı.

Aynı şekilde Star Wars'un devam filmlerinde Anakin Skywalker'ı canladırmak için George Lucas ile ve Örümcek Adam (Spider-Man) filminde de Peter Parker'ı canlandırmak için Sam Raimi ile görüşme yaptığı söyleyen DiCaprio o dönem kendini 'süper kahraman kıyafetini üstüne geçirmeye  hazır hissetmediği için" yönetmenlerin isteğine rağmenbu rolleri kabul etmediğini söyledi.

Peki DiCaprio gelecek projelerde izleyici karşısına süper kahraman rolünde çıkabilir mi?

Akıl hastasından karizmatik bir düzenbaza, gizli görevdeki bir polisten tükenmişlbir teelvizyon yıldızına kadar birçok farklı rolün altından başarıyla kalkan ünlü aktör, röportajda bu ihtimale açık kapı bıraktı.

DiCaprio "Asla bilemezsiniz. Giderek karmaşık karakterlerin yer almasıyla (süper kahraman filmleri) daha iyi oluyor. Henüz rol almadım. Ama hiçbir şeyi dışarıda bırakmıyorum" ifadelerini kullandı.

 

Independent Türkçe, Screenrant

DAHA FAZLA HABER OKU