Mehmet Baransu'ya 19,5 yıl hapis cezası verildi

Mersin merkezli FETÖ davasında da yargılanan Baransu birçok farklı suçlamadan ceza aldı

Baransu, Balyoz iddialarıyla ilgili belgeleri bir bavulla savcılara vermişti. Söz konusu savcılar da FETÖ suçlamasıyla yargılandı 

Mersin'de aralarında Taraf gazetesi muhabiri Mehmet Baransu'nun da bulunduğu 70 sanıklı FETÖ davasında karar çıktı. 

Baransu 3 suçtan toplam 19 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırıldı.

T24'ün haberine göre, 2015 yılında başlayan davada Baransu'ya 'gizliliği ihlal', 'yasaklanan bilgileri açıklamak' ve 'FETÖ üyeliği' suçlarından ceza verildi.

İleride bir daha suç işlemeyeceği yönünde olumlu kanaat oluşmadı

Mahkeme, Baransu'nun "Verileri Hukuka Aykırı Olarak Verme veya Ele Geçirme" ve "iftira" suçlarından beraatine karar verdi.

Mahkeme ayrıca, yargılama sürecindeki tutum ve davranışlarına göre pişmanlık emareleri göstermediğinden ve ileride bir daha suç işlemeyeceği yönünde mahkemede olumlu kanaat oluşmaması nedeniyle verilen cezaların ertelenmesine gerek olmadığına karar verdi.

Mahkeme kararında soruşturma sırasında Mehmet Baransu’dan elde edilen 500 GB’lık bilgisayar belleğinin Mersin Emniyeti KOM Şube Müdürlüğü'ne ait olduğu anlaşıldığı vurgulandı.

Davaya Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da müdahil olmuştu.

Mehmet Baransu kimdir?

Adını Taraf gazetesinde yayınladığı haberlerle duyuran Mehmet Baransu, Balyoz darbe planı iddialarıyla ilgili haberleri yapmıştı.

Daha önce Akşam gazetesinde stajyerlik yapan Baransu, 32. Gün ve FETÖ’nün medya yapılanmasının öğelerinden biri olan Aksiyon dergisinde çalıştı. ABD’de yüksek lisans eğitimi alan Baransu, Balyoz iddiaları dışında Ergenekon, Amirallere Suikast, Askeri Casusluk gibi tartışmaları haberler yapmıştı.

Baransu, 2015 yılında Türk Silahlı Kuvvetleri’ni hedef gösterecek şekilde suç delilleri üretmek ve suç delillerini maniple etmek iddiasıyla Balyoz kumpası davası kapsamında tutuklandı.


Independent Türkçe, T24
 

DAHA FAZLA HABER OKU