Koronavirüsü yenen Maçoğlu, görevine döndü: Pülümür Vadisi’ni özlemişim

'Komünist başkan' Kovid-19 sürecinde yaşamın değerini anladığını ifade etti: "Ben çok hareketli biriyim. Gitmediğim her yeri özlemeye başladım"

Fotoğraf: AA

Tunceli Belediyesi’nin Türkiye Komünist Partili belediye başkanı Mehmet Fatih Maçoğlu, yeni tip koronavirüsü yendi ve görevine döndü.

Ailesi ile birlikte Kovid-19’a yakalanan ve 14 gün boyunca karantinada kalan Maçoğlu, iyileşti.

Eşi ve çocuğunun da testinin karantinadan sonra yapılan testlerinin negatif çıktığını söyleyen Maçoğlu, Halk TV’den Fırat Yeşilçınar’a “Birlikte çalıştığımız, hizmet ettiğimiz insanları uzun süre görmemek insanı üzüyor. İnsanlar özletiyor kendini. Ben çok hareketli biriyim. Gitmediğim her yeri özlemeye başladım. Doğayı özledim. Pülümür Vadisi’ni özledim” diye konuştu.

Görevine dönen Maçoğlu koronavirüs sürecinde çok fazla kişi ile temas etmediğini söyleyerek bundan sonra daha dikkatli olacağını söyledi. 

Ne olmuştu?

 Maçoğlu'nun koronavirüs testi yaklaşık 2 hafta önce pozitif çıkmıştı. Sosyal medya hesabından açıklama yapan Maçoğlu, Tunceli Devlet Hastanesi'nde tedavisinin başladığını duyurmuştu.

Maçoğlu, son günlerde birçok cenaze törenine katıldığını ve virüsü kimden kaptığını bilmediğini söyleyerek şu ifadelere yer vermişti:

Koronavirüsü kimden kaptığımı bilmiyorum ama son günlerde birçok cenaze törenine katıldım. 13 Haziran günü Fransa’da havuzda boğularak hayatını kaybeden Dilek Yücetepe ve iki oğlunun cenaze törenine katıldım. Cenaze töreninde Dilek Yücetepe’nin eşi Muharrem Yücetepe ile yakın temasımız oldu. Son bir hafta içinde Tunceli ve Pülümür’de iki vatandaşın cenaze törenine katıldım. En son pazar günü Erzincan’a gidip geldikten sonra dün gece yarısı ateşim 39 dereceye kadar çıktı. Sabah hastaneye giderek test yaptırdım ve akşam saatlerinde test pozitif çıktı. Şu an hastanedeyim. Bütün kontrollerim yapıldı. Boğazım ağrıyor, durumum iyi. Akciğer filmim ve kan tahlillerim çok iyi çıktı. Şu an endişe edecek bir durum yok. Bir süre tedavim hastanede devam edecek. Boğaz ağrısı dışında bir şikayetim yok. Arkadaşlarım yakın temas kurduğum herkesin listesini çıkarıyor.

 

Halk TV, Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU