CHP Milletvekili Kılınç: MASAK'ta ne oluyor?

CHP Milletvekili Kılınç, 115 kişinin gözaltına alındığı MASAK operasyonunu gündeme getirerek Bakan Albayrak’ın cevaplaması talebiyle soru önergesi verdi. Kılınç, önergesinde “MASAK, FETÖ’den temizlendi mi” diye sordu

CHP İstanbul Milletvekili Yüksel Mansur Kılınç / Fotoğraf: Independent Türkçe

Ankara Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü’nün 30 Haziran’da düzenlediği operasyonla MASAK’ta 15 Temmuz darbe girişiminden sonra göreve getirildiği belirtilen ve Kasım 2019’da başka kurumlara gönderilen 115 eski personel gözaltına alındı.

Gözaltına alınan şüphelilerin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile çok sayıda siyasetçi ve bürokratın TC kimlik numaralarıyla sistemde sorgulama yaptıkları iddia edilmişti.

Ancak, 11 Temmuz Cumartesi günü savcılığa çıkarılan 115 kişiden sadece 1 kişi tutuklanırken 114 kişi serbest bırakıldı.

TBMM’ye araştırma önergesi ve soru önergesi veren CHP Milletvekili Yüksel Mansur Kılınç, 115 kişinin gözaltına alındığı son operasyonu gündeme getirdi. "MASAK, FETÖ'den temizlendi mi" diye soran Kılınç, şöyle konuştu:

Darbe girişiminden sonra MASAK’ın TBMM 15 Temmuz Darbe Araştırma Komisyonu’na gönderdiği kişi FETÖ’cü çıkıyor. 2016 yılından itibaren görev yapan MASAK Başkanı 2019 Ağustos ayında görevden alınıyor. Darbe girişiminden sonra MASAK’ta göreve başlatılan yüzlerce personel 3 yıl sonra FETÖ şühpesiyle MASAK’tan uzaklaştırılıyor. Şüphe ile MASAK’tan uzaklaştırılan 115 personele 9 ay sonra operasyon yapılıyor. Bu noktada sormak zorundayız: MASAK’ta neler oluyor? 

© The Independentturkish

DAHA FAZLA HABER OKU