Hürriyet yazarı: İletişim Başkanlığı binası, FETÖ’den el konulmuş bir kamu malı

"Bu bina bir kişinin, bir partinin ya da bir iktidarın kullanımına değil, devletin kullanımına veriliyor"

Fotoğraflar: Twitter

Hürriyet yazarı Fatih Çekirge, sosyal medyada görüntüsünün paylaşılmasının ardından eleştiri alan Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı binasının FETÖ’den el konulan bir bina olduğunu yazdı.

Çekirge, bugünkü köşe yazısında “Astronomik kiraların ödendiği dökük binalar yerine böyle bir yapı bana göre çok daha akılcı” dedi.

Hürriyet yazarı şunları söyledi:

Üstelik bina da FETÖ’den el konulmuş bir kamu malı... Ayrıca bu bina bir kişinin, bir partinin ya da bir iktidarın kullanımına değil, devletin kullanımına veriliyor... Yani kim gelirse o kullanacak... Bu başkanlık madem Türkiye’nin dünya ile iletişimini kuracak... Öyleyse ve önce kendinden başlamalı... Aslan yattığı yerden belli olur...

Bina, 15 Temmuz darbe girişiminden önce Atlantik A.Ş. isimli şirkete aitti. Firari Akın İpek’e ait olan şirkete kayyum atanmış, bina da Milli Emlak’a geçmişti.

Önce Gençlik ve Spor Bakanlığı’na daha sonra Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’na geçen bina son olarak Cumhurbaşkanlığı’na devredildi.

Cumhurbaşkanlığı ise binayı Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı’nın yeni hizmet binası olarak kullanılması için tahsis etti.

 

Hürriyet, INdependent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU