Pedofil Epstein’in sağ kolu Ghislaine Maxwell kefaletle serbest bırakılmak istiyor

Avukatları, pedofil Jeffrey Epstein'ın eski kız arkadaşının suçlamaları 'şiddetle reddettiğini' söylüyor

58 yaşındaki Ghislaine Maxwell, Presn Andrew'un da yakın arkadaşı olarak tanınıyor (Reuters)

Ghislaine Maxwell, hüküm giymiş pedofil Jeffrey Epstein için genç kızları hazırladığı iddiasıyla yargılanmayı beklerken, kendisine koronavirüs bulaşabileceği gerekçesiyle cezaevinden tahliye edilmesi için başvuruda bulundu.

Britanyalı sosyetik, insan ticareti, cinsel istismar ve reşit olmayanların suistimal edilmesi suçlarıyla ilgili olarak gelecek hafta mahkemeye çıkarılana kadar Brooklyn'deki Metropolitan Gözaltı Merkezi'nde tutuluyor.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Ancak Maxwell'in avukatları, Manhattan'daki ABD Bölge Mahkemesi'ne verdikleri dilekçede Maxwell'in "ciddi Kovid-19 riski altında" olduğunu öne sürüyor. Pandeminin başlangıcından bu yana tesisteki en az 55 mahkum ve çalışanın testleri pozitif çıktı.

Avukatları Maxwell için 5 milyon dolarlık (yaklaşık 34 milyon TL) kefalet, pasaportlarına el konulması, “katı” seyahat kısıtlamaları ve elektronik izlemeyle ev hapsi önerisinde bulunuyor.

Ayrıca, Epstein'in tutuklanmasından ve hapishanedeki ölümünden sonra ABD'de kaldığı gerekçesiyle Maxwell'in kaçma riski bulunmadığını savunuyorlar.

Başvuruda, “Maxwell kaçmadı. Aksine, kendisini ve ona yakın olanları, medya ve internetteki ilginin izdihamından ve bunun somut zararlarından korumak için tamamen anlaşılabilir bir amaçla kamuoyunun gözü önünden çekildi” dendi.

Başvuru ayrıca, Maxwell'in “suçlamaları şiddetle reddettiğini” ve yargılama sırasında suçlamalara karşı mücadele etmeye niyetli olduğunu ekliyor.

Maxwell'in avukatları, iddianameye karşı bazı yasal itirazlar da getirdi. Bunlar arasında ABD hükümeti tarafından yapılan ve Epstein'ın “potansiyel suç ortaklarını” da kapsayan 2007 tarihli kovuşturmadan muaf tutulma anlaşması da var.

Savcılar, Maxwell'in "kaçma riskinin büyük olduğu" ve “kalmak için kesinlikle hiçbir nedeni olmadığını” ileri sürerek tutukluluğunu sürdürmeye uğraşıyor.

Savcılar, Maxwell'in olası uzun bir hapis cezasıyla karşı karşıya olduğunu ve birden çok pasaport ve vatandaşlıktan faydalanabileceğini de ekliyor.

Merhum medya imparatoru Robert Maxwell'in zengin kızı Ghislaine Maxwell, 14 Temmuz'da mahkemeye çıkacak.

Maxwell, 6 suçlamayla karşı karşıya. Bunların 4'ü reşit olmayanların yasadışı cinsel eylemler için taşınması, ikisiyse Epstein'in suçlarındaki rolüne dair yeminli ifadesinde yalan beyanda bulunmakla ilgili.

Epstein geçen yıl temmuz ayında Florida ve New York'ta reşit olmayanları içeren seks ticareti nedeniyle tutuklanmış ancak bir ayı biraz geçmişken Manhattan'daki hapishane hücresinde ölmüştü. Adli tabip, Epstein'in ölümünün intihar olduğuna hükmetmişti.

Ajanslardan da yararlanılmıştır

 

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/news/world/americas

Independent Türkçe için çeviren: Onur Bayrakçeken

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU