Şort giydiği gerekçesiyle bir kadının burnunu kıran kişi hakkında Yalova Cumhuriyet Başsavcılığı’ndan açıklama: Şüpheli akıl hastası olabilir

Yalova Cumhuriyet Başsavcılığı, Çınarcık ilçesinde sokakta yürüyen genç kadını şort giydiği için darp eden kişi hakkında “atipik psikoz şüphesi var” dedi

Saldırıya uğrayan Nisa Aydın'ın vücudunun çeşitli yerlerinde ezik ve çizikler oluştu ve burnu kırıldı / Fotoğraf: Independent Türkçe

Yalova Cumhuriyet Başsavcılığı, 20 yaşındaki Nisa Aydın'ı şort giydiği için darp edip burnunu kıran ve serbest bırakılan Hüseyin A. hakkında açıklama yaptı.

Independent Türkçe'nin gündeme getirdiği olayla ilgili açıklama yapan Başsavcılık, konuyla ilgili başlatılan soruşturma kapsamında Hüseyin A. hakkında a adli kontrol kararı verildiğini ve kesin rapor için Adli Tıp Kurumu'na sevk edildiğini duyurdu. 

Hüseyin A.'nın atipik psikoz hastalığı bulunduğu yönünde şüphe bulunduğunu belirten açıklamada şu ifadelere yer verildi: 

Bazı medya kuruluşlarında ve sosyal medya platformlarında Çınarcık ilçesinde 07/07/2020 tarihinde meydana gelen bir darp olayı hakkındaki soruşturmayla ilgili farklı iddiaların gündeme getirilmesi üzerine bir basın açıklaması yapılması hasıl olmuştur.

Çınarcık ilçesi, Koru beldesinde 07 Temmuz 2020 tarihinde müşteki B.N.A'nın şort giydiği gerekçesiyle şüpheli H.A. tarafından darp edildiği iddiasıyla şikayette bulunması üzerine Cumhuriyet Başsavcılığımızca soruşturma başlatılmıştır.

Cumhuriyet Başsavcılığımızın talebi üzerine Yalova Sulh Ceza Hakimliğince şüpheli H.A. hakkında adli kontrol kararı verilmiştir. Müşteki B.N.A, sağlık durumuyla ilgili kati rapor alması için Adli Tıp Kurumuna sevk edilmiştir.

Ayrıca şüpheli H.A'nın atipik psikoz hastalığı bulunduğu yönünde şüphe bulunduğundan alınacak raporun sonucuna göre şüpheli hakkında akıl hastalarına özgü güvenlik tedbirlerine hükmedilmesi için ilgili mahkemeden talepte bulunulacaktır.

Soruşturma titizlikle sürdürülmektedir.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.


Ne olmuştu? 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Yalova'nın Çınarcık ilçesinde, yavru kedisini veterinere götürmek üzere evinden çıkan 20 yaşındaki üniversite öğrencisi Nisa Aydın, yolda yürürken Hüseyin A. isimli şahıs tarafından şort giydiği gerekçesiyle durduruldu.

71 yaşındaki Hüseyin A., Nisa Aydın'ı şort giydiği gerekçesiyle tokat ve yumruklarla darp ederek, genç kadının burnunu kırdı. Hüseyin A.'nın saldırısı, çevredekilerin araya girmesiyle sona erdi.

Nisa Aydın ambulansla hastaneye kaldırılırken, saldırgan jandarma tarafından gözaltına alındı.

Hüseyin A., savcılık tarafından adli kontrol uygulanması talebiyle mahkemeye sevk edildi.

Yalova Sulh Ceza Hakimliği'nde ifade veren Hüseyin A., haftada 1 gün imza vermesi kararlaştırılarak adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Jandarma karakoluna götürülen Hüseyin A., buradaki ifadesinde şunları söyledi:

Karşıdan şort giymiş bir kız geliyordu. Kendisine 'Sen neden şort giydin. 8 yaşındaki çocuklar giyer bunu' dedim. Bana karşılık olarak, 'Annem babam karşımıyor. Sen kimsin de bana karışıyorsun. Ben giyerim sen karışamazsın. Sana dava açar donuna kadar alırım' dedi. Ben de bunun üzerine sinirlenip, yüzüne sert olmamak suretiyle tokat salladım. Daha sonra çevreden insanlar gelip beni uzaklaştırdılar.



Independent Türkçe 

DAHA FAZLA HABER OKU