Karamollaoğlu: Bu, her şeyden önce Ayasofya'nın manasına uygun olmayacaktır

Saadet Partisi lideri, Batı’dan gelecek tepkilere takılıp kalınmamasını Ayasofya konusunun siyasi bir malzeme yapılmamasını istedi

Fotoğraf: AA

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, ibadete açılan Ayasofya hakkında kutuplaşma uyarısında bulundu.

“Ayasofya hakkında alınan karar, yıllarca bunun mücadelesini veren bizler ve milletimiz için sevindirici bir adımdır” diyen Karamollaoğlu, “Fakat; böylesine önemli bir mâbet üzerinden yeni bir kutuplaşma havası oluşursa; bu, her şeyden önce Ayasofya'nın mânasına uygun olmayacaktır” ifadesini kullandı.

Batı’dan gelecek tepkilere takılıp kalınmaması gerektiğini ifade eden Saadet Partisi lideri, “‪Herkes bilmelidir ki; bu konuyu lehte veya aleyhte siyasi malzeme yapmak, siyasi bir şova dönüştürmek Fatih Sultan Mehmet Han'ın mirasına ve Feth'in ruhuna yakışır bir davranış olmayacaktır” dedi.

Karamollaoğlu Twitter’dan yaptığı değerlendirmenin devamında şunları kaydetti:

Ayasofya'yı açalım, namazımızı edâ edelim; ardından hızlıca dönüp, Türkiye'nin çözülmesi gereken sorunlarını ele alalım. Bugün enerjimizi, adaletten ekonomiye, dış politikadan eğitime; var olan devasa problemlerin çözümüne harcayalım. Bu problemlerin üstünü örtmek için, Ayasofya üzerinden oluşturulacak bir kamplaşma ortamının doğmasına da kesinlikle müsaade etmeyelim. İnanıyorum ki; Türkiye'nin problemlerini ancak birlik ve beraberlik havası içerisinde çözebiliriz.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU