İspanya'da Kovid-19'dan son 1 haftada 10 kişi hayatını kaybetti

Katalonya özerk hükümetinin ardından Balear Adaları da, sosyal mesafe koşulu aranmaksızın maske takma zorunluluğu getirdi

Fotoğraf: Reuters

İspanya Sağlık Bakanlığı, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınından son 7 günde 10 kişinin hayatını kaybettiğini açıkladı.

Kovid-19'da geçmişe dönük verileri revize etmeyi sürdüren, sadece haftalık ölü ve günlük vaka rakamlarını paylaşan Bakanlık, dün 28 bin 401 olarak verdiği toplam ölü sayısını bugün iki artırarak 28 bin 403 olarak güncelledi.

Açıklanan rakamlarda, son 7 günde 10 olan Kovid-19 kaynaklı ölümlerin yarısının Castilla y Leon (5) özerk yönetiminde olduğu görüldü.

333 yeni vaka

Ayrıca son 24 saatte 333 artan vaka sayısının, toplam 253 bin 908'e yükseldiği bilgisi verildi.

Yeni vakaların çoğunluğunun ülkenin 17 özerk yönetimi arasında en çok Katalonya, Aragon, Endülüs ve Madrid'de çıkması dikkati çekti.

Artan Kovid-19 vakalarından dolayı karantinanın uygulandığı Katalonya'nın Lleida kentinin Segria ilçesinde yetkililer, uzman doktor eksikliğinini giderilmesi çağrısında bulundu.

Katalonya özerk hükümetinin ardından, Mayorka, Menorka ve İbiza gibi turistik yerlerin olduğu Balear Adaları da sosyal mesafe koşulu aranmaksızın maske takma zorunluluğu getirdi.

Oy kullanmaları yasaklandı

Öte yandan İspanya'nın kuzeyindeki Galisya ve Bask özerk yönetimlerinde pazar günü yapılacak yerel parlamento seçimlerinde, Kovid-19 testleri pozitif çıkanların sandığa gidip oy kullanmalarına yasak getirildi.

Independent Türkçe, AA

DAHA FAZLA HABER OKU