Erdoğan, asker uğurlama törenlerine tepki gösterdi: Böyle bir şey olursa toplayın götürün, bu insanları kenarda köşede bulmadık

Sosyal mesafe tedbirlerinin uygulanmadığı asker uğurlaması törenlerine tepki gösteren Erdoğan, “Böyle bir yaklaşım olmaz. Asker uğurlama derken arkadaşınızı zehirliyorsunuz” dedi

Fotoğraf: AA

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kartal Lütfi Kırdar Şehir Hastanesi’nin açılışında açıklamalarda bulundu.

Yeni Kartal Dr. Lütfi Kırdar Şehir Hastanesi'nin ülkeye hayırlı olmasını dileyen Erdoğan,  “Sözlerimin hemen başında hastanemize adını veren merhum Adnan Menderes'in yol arkadaşı, dava adamı doktor Lütfi Kırdar'ı rahmetle yad ediyorum” dedi.

Kartal Dr. Lütfi Kırdar Şehir Hastanesi İstanbul'un en büyük hastanelerinden biri olduğunu ifade eden Erdoğan şunları kaydetti:

1987 yılında 150 yataklı bir devlet hastanesi olarak hizmete açılan hastanemiz, zamanla yetersiz hale gelmişti. Ayrıca eski hastanenin depreme dayanıksız olduğu belirlenmişti. Biz de İstanbul sismik Riskin Azaltılması projesi kapsamında, eski hastanemizi yıktık, yerine de ileri teknolojiye sahip, altyapı bakımından güçlü bir sağlık tesisi inşa etmeye karar verdik.

Hastanemiz toplam 1105 yatak kapasitesine sahip. Hastane bina zemininde bulunan 855 adet izolatör ile İstanbul'un en dayanıklı tesislerinden birisi olmuştur. Burada kanser cerrahisi başta olmak üzere senede 100 bin ameliyat yapılmasını öngörüyoruz. Hastanemizi 150 yataklı onkoloji hastanesiyle daha da büyüteceğiz.

"Hiçbir vatandaşımızı hastane kapısından geri çevirmedik"

Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınıyla mücadele için her şeyin yapıldığını vurgulayan Erdoğan, alınan tedbirler sayesinde salgını en düşük can kaybı oranıyla atlatan ülkeler arasında yer aldıklarını ifade etti.

Koronavirüsle mücadelede Kartal Dr. Lütfi Kırdar Şehir Hastanesi'nin de çok büyük katkıları olduğunun altını çizen Erdoğan şunları kaydetti:

Hiçbir vatandaşımızı hastane kapısından geri çevirmedik. Sağlık çalışanlarının maske bile bulamadığı görüntülerin hiçbiri ülkemizde yaşanmadı. Türk mühendisleri tarafından geliştirilip Türk firmalarınca üretilen solunum cihazlarını da yapmış olduk. Şimdi bu cihazların ihracatını gerçekleştiriyoruz. Bugün kendi hastanelerimizin yanı sıra Brezilya'dan Somali'ye kadar Türk malı solunum cihazları kullanılmaya başlandı.

Dünya bir sağlık krizinin ötesinde sosyal, ekonomik ve beşeri boyutları olan bir meseleyle karşı karşıyadır. Böyle devasa bir sorunla mücadele etmek elbette kolay değildir. Aşı çalışmalarında ilerleme sağlansa da bir süre daha hastalıkla yaşayacağımız anlaşılıyor. Adımlarımızı buna göre atmak zorundayız.

Erdoğan, “Günlük hayatımızı idame ettirirken virüsün bulaşma riskini minimuma indirmemiz gerekiyor. Bunun yolu da alışkanlıklarımızı değiştirmekten geçiyor” ifadelerini kullandı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

"İstanbul'da kesinlikle bunlara müsaade etmeyeceksiniz"

Son günlerde sosyal medyaya ve haberlere yansıyan asker uğurlama törenlerine ilişkin açıklama da yapan Erdoğan, bu yaklaşımın yanlış olduğunu belirterek şöyle devam etti:

Asker uğurlama törenleri ve taziyeler başta olmak üzere istenmeyen görüntülere şahit olabiliyoruz. Böyle bir yaklaşım olmaz. Asker uğurlama derken arkadaşınızı zehirliyorsunuz.

Valime de söyledim. İstanbul'da kesinlikle bunlara müsaade etmeyeceksiniz.  Böyle bir uğurlama olduğu anda toparlayın götürün. Çünkü biz bu insanları kenarda köşe gezerken bulmadık. Bunlar bize Rabbimizin emanetidir

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU