TBMM, Netflix’i neden engellediğini açıkladı

Meclis’te 2019'dan bu yana film ve dizi sitelerine çeşitli erişim kısıtlamasının uygulandığı, 26 Haziran’da ise uygulamanın kurum geneline yayıldığı bildirildi.

Fotoğraf: Reuters

Türkiye Büyük Millet Meclisi  (TBMM) Basın, Yayın ve Halkla İlişkiler Başkanlığı’ndan kampüs içinde Netflix engellemesine yönelik olarak açıklama yapıldı.

Meclis genelinde 2019'dan bu yana film ve dizi sitelerine çeşitli erişim kısıtlamasının uygulandığı, bu kısıtlamanın, sosyal medyayla ilgili düzenleme tartışmalarıyla bir bağlantısının bulunmadığı bildirilen açıklamada "milletvekillerinin internet erişiminde zorluk yaşadıkları" yönündeki şikayetler üzerine çalışma başlatıldığına işaret edildi. 

“Mesai saatleri içinde yoğun kullanım”

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Bu kapsamda herhangi bir içerik üretmeyen ve bireysel abonelik üzerinden işleyen platformların mesai saatleri içinde yoğun kullanıldığının tespit edildiğine işaret edilerek, bu nedenle Mart 2020'de idari personel için aralarında Netflix'in de bulunduğu sitelere erişim kısıtlamasının getirildiği hatırlatıldı.

26 Haziran’da kurum genelinde uygulandı

Meclis'in internet kapasitesinin güçlendirilmesi için yapılan çalışmalar sırasında, bu tür platformların yoğun kullanımının devam ettiği ve internet kapasitesini büyük oranda etkilediğinin anlaşılması üzerine de kısıtlamanın, 26 Haziran Cuma gününden itibaren kurum geneline uygulandığı belirtildi.

Açıklamada, TBMM genelinde 2019'dan bu yana film ve dizi sitelerine çeşitli erişim kısıtlamasının zaten uygulandığı, söz konusu kısıtlamanın, sosyal medyayla ilgili düzenleme tartışmalarıyla herhangi bir bağlantısının bulunmadığı kaydedildi.

TBMM’nin internet sağlayıcılarından Netflix’e ulaşmaya çalışanlar, “Bu siteye ulaşılamıyor” yazısı ile karşılaşmış, siteye girememişti.

 

Independent Türkçe, AA

DAHA FAZLA HABER OKU