YÖK’ten Şehir Üniversitesi açıklaması: Marmara Üniversitesi tespit etti, YÖK onadı, Cumhurbaşkanı karar verdi

Yükseköğretim Kurulu, Şehir Üniversitesi’nin kapatılmasına ilişkin yaptığı açıklamada kararın “garantör üniversite” tespitleri sonrası alındığını belirtti

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Cumhurbaşkanı kararıyla İstanbul Şehir Üniversitesi’nin kapatılmasına ilişkin bir açıklama yaptı.

Açıklamada, Marmara Üniversitesi’nin “garantör üniversite” sıfatıyla “Gelir açığını karşılama kabiliyetinin bulunmadığı, personel maaşlarının ödenemediği, faaliyetin geçici olarak durdurulması sürecinin uzamasının öğrenci, akademik, idari personel ile kamu ve özel hizmet sağlayıcılarının mağduriyetini arttıracağına ve eğitim öğretim faaliyetlerini sürdüremeyeceğine” dair tespitlerde bulunduğunu belirtti.

“Üniversitenin faaliyet izni Cumhurbaşkanlığı kararnamesi ile kaldırılmıştır”

Marmara Üniversitesi’nin bu tespitlerinin YÖK tarafından onandığının ve Cumhurbaşkanlığı makamına arz edildiğinin vurgulandığı açıklamada “Söz konusu üniversitenin faaliyet izni Cumhurbaşkanlığı kararnamesi ile kaldırılmıştır” denildi.

Açıklamada şunlar söylendi:

Bilinmelidir ki öğrencilerimizin eğitim ve öğretimi önceliğimizdir. Bu hususta öğrencilerimizin, eğitim ve öğretimlerine dün olduğu gibi bundan sonra da en uygun şartlarda devam etmeleri için gerekli hertürlü tedbirin vakit gecirmeksizin alınacağını bilmelerini isteriz. 

Öğrencilerimizin herhangi bir mağduriyet yaşamaması için azami hassasiyetin gösterileceği hususu başta öğrencilerimiz ve aileleri olmak üzere kamuoyuna duyurulur. 


Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU