Borussia Dortmund CEO’su Watzke: Jadon Sancho'nun bedelini ödeyebilecek bir kulüp olduğunu düşünmüyorum

Borussia Dortmund CEO’su Watzke, transferde salgın nedeniyle indirim yapmayacaklarını belirterek, ismi transfer dedikolularına karışan Jadon Sancho ve Erling Haaland ile ilgili açıklamalarda bulundu

Jadon Sancho / Fotoğraf: Reuters

Almanya Birinci Futbol Ligi (Bundesliga) ekiplerinden Borussia Dortmund'un CEO'su Hans-Joachim Watzke, Sport 1 kanalına yaptığı açıklamalarda takımın transfer politikası ve yıldız oyuncuları Erling Haaland ve Jadon Sancho'nun geleceğine dair değerlendirmelerde bulundu.

Erling Haaland’ı kesinlikle satmayacaklarını ve hakkında konuşulacak bir şeyin olmadığını dile getiren Watzke, şu ifadeleri kullandı:

Eğer Sancho bize gelip koşullar ne olursa olsun ayrılmak istediğini söylerse ve istediğimiz bedeli karşılayacak bir kulüp çıkarsa oturup konuşuruz. Zaten hem Sancho böyle bir taleple gelmedi, hem de isteyeceğimiz bedeli karşılayabilecek bir kulüp olduğunu düşünmüyorum.

Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle transferde indirim yapmayacaklarını da dile getiren Watzke, "Geçmişte mecburi oyuncu satışı yaptığımız dönemler oldu ancak geride bıraktık. Bu yaz bir transfer olacağını düşünmüyorum” değerlendirmesinde bulundu.

Alman basınında yer alan haberlere göre Borussia Dortmund, Büyük Britanyalı yıldız futbolcu Jadon Sancho için 120 milyon euro bonservis bedeli talep ediyor.

Bu sezon Borussia Dortmund formasıyla çıktığı 44 maça çıkan Sancho, 20 gol ve 20 asistlik performansıyla adından söz ettirdi.

20 yaşındaki Sancho, 2017'de Manchester City altyapısından 7 milyon 840 bin euro karşılığında Borussia Dortmund'a transfer edilmişti.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU