Irak Başbakanı Kazimi’den gece yarısı operasyonu: Birçok üst düzey isim görevden alındı

Irak Başbakanı Mustafa el-Kazimi, ülkedeki bazı üst düzey isimleri görevden alarak, yerlerine yeni atamalar yaptı

Irak Başbakanı Kazimi’den gece yarısı operasyonu / Fotoğraf: Twitter

Irak’ta önceki gece Haşdi Şabi bünyesindeki Hizbullah Tugayları karargahına operasyon düzenlemesinden sonra yeni bir gelişme de dün gece yaşandı.

Erbil merkezli K24’ün haberine göre, bazı üst düzey makamlarda değişikliğe giden Başbakan Mustafa el-Kazimi, Irak Ulusal Güvenlik Danışmanı Falih Feyyaz’ı görevden alarak yerine eski Savunma Bakanı Halid Ubeydi’yi göreve getirdi.

Sınır Kapıları Komisyonu Başkanı ile bütün sınır kapıları genel müdürlerinin de görevden alındığı belirtildi.

Kazimi ayrıca, Şii Vakfı Başkanı’nı da görevden alarak, Haydar Şemeri’yi göreve getirdi. Nail Said Sivil Havacılık Kurumu başına getirilirken, Basim Ali ise Reşid Bankası Genel Müdürü yapıldı. İletişim Komisyonu’na da yeni bir ismin atandığı kaydedildi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

14 Hizbullah üyesi tutuklandı

Irak Ortak Operasyonlar Komutanlığı, Yeşil Bölge ve Bağdat Havalimanı'na füzeli saldırı gerçekleştirdikleri gerekçesiyle Hizbullah Tugayları’na bağlı 14 kişinin tutuklandığını duyurdu.

Hükümete bağlı komutanlıktan yapılan yazılı açıklamada, Haşdi Şabi bünyesindeki Hizbullah Tugayları karargahına gece yarısı düzenlenen operasyonla ilgili bilgi verildi.

Başkent Bağdat’ın Dora bölgesindeki karargaha düzenlenen operasyonda Yeşil Bölge ve Bağdat Havalimanı’na yönelik füzeli saldırıda bulunan 14 milisin tutuklandığı ifade edilen açıklamada, bu grubun Yeşil Bölge’deki hükümet binalarına yönelik yeni saldırı hazırlığı içinde olduğu kaydedildi.

İran yanlısı Kays Gazali’den Kazimi’ye sert çıkış

İran yanlısı Haşdi Şabi milis grubu bileşenlerinden Asayib Ehlul Hak lideri Kays Gazali, Bağdat’ta Irak Anti Terör biriminin bazı Haşdi Şabi üyelerini gözaltına almasıyla ilgili yaptığı açıklamada, Başbakan Kazimi’yi suçladı ve bunun bir mahkeme kararı olmadığını savundu.

Gazali, “Haşdi Şabi birlikleri hiçbir zaman bir devlet kurumunu hedef almamıştır. Sadece yabancı güçlerin üslerini ve ABD Büyükelçiliği’ni hedef almışlardır” dedi.

Geçtiğimiz günlerde Bağdat’ta diplomatik temsilciliklerin bulunduğu korunaklı Yeşil Bölge’ye füze saldırıları gerçekleştirilmişti.

 

Independent Türkçe
 

DAHA FAZLA HABER OKU