Robert Lewandowski, Bundesliga'da sezonun oyuncusu seçildi

Bayern Münih'in Alman golcüsü Robert Lewandowski, Bundesliga'da sezonun en iyi oyuncusu seçildi

Robert Lewandowski / Fotoğraf: Reuters

Almanya Birinci Futbol Ligi'nde (Bundesliga) şampiyonluğunu ilan eden Bayern Münih takımında forma giyen Polonyalı golcü Robert Lewandowski, "2019-2020 sezonunun futbolcusu" seçildi.

Bundesliga'dan yapılan açıklamada Robert Lewandowski'nin bu sezon 8 kez "ayın futbolcusu" olduğu hatırlatılarak "2019-2020 sezonunun futbolcusu" seçildiği kaydedildi.

 

 

Polonyalı golcü, sezona mükemmel başlayarak ağustosta "ayın futbolcusu" seçildi. Güçlü performansını sezon boyunca sürdüren Lewandowski, gol krallığı yarışında da 33 golle ilk sırada yer aldı.

Bu sezon rekorları kovalayan Lewandowski, ilk 11 haftada üst üste gol atarak, "Bundesliga'da sezon başından itibaren üst üste her maçta gol atan oyuncu rekorunu" kırdı. 

Lewandowski, bu sezon Fortuna Düsseldorf'a karşı da gol atma başarısı göstererek Bundesliga'da yer alan takımların hepsine karşı skor üretti.

 

Robert Lewandowski - Reuters1.jpg
Robert Lewandowski, bu sezon Şampiyonlar Ligi'nde oynadığı 6 maçta 11 gol ve 2 asist üretti / Fotoğraf: Reuters

 

Polonyalı golcü, Bundesliga'nın 32. haftasında Werder Bremen'e karşı attı golle Bayern Münih'in şampiyonluğa ulaşmasını sağladı.

"Sezonun futbolcusu" seçiminde taraftarların yanı sıra uzmanların oylarının da yer aldığı yarışmada Lewandowski'yi Borussia Dortmund'da forma giyen Jadon Sancho ve Bayer Leverkusenli futbolcu Kai Havertz takip etti.

Lewandowski bu sezon Bundesliga, UEFA Şampiyonlar Ligi, Almanya Kupası ve Almanya Süper Kupa olmak üzere çıktığı 41 maçta 48 gol, 6 asistlik performans sergiledi.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU