ABD'nin 1200 dolarlık nakit desteği, ölü insanlara da verildi

ABD'de salgın nedeniyle ekonomik zorluk yaşamamaları için vergi mükelleflerine gönderilen destek paketi kapsamında 1,1 milyon ölüye de çek gittiği ortaya çıktı

Teşvik paketi kapsamında bireylere verilen çekler, otomatik olarak banka hesapları üzerinden yatırılıyor ya da adreslere gönderiliyor/Fotoğraf: Reuters

ABD'de virüs salgınının ekonomik etkileriyle mücadele kapsamında oluşturulan ve mart ayında onaylanan 2,2 trilyon dolarlık teşvik paketinin en önemli maddelerinden "kişilere nakit desteği" yanlış adreslere ulaştı. 

ABD Kongresi'ne raporlama yapan Hesap Verebilirlik Ofisi'nin yayımladığı rapora göre martta başlayan çek ödemeleri, mayısa kadar ölen kişilerin durumunun hesaba katılmadığı bu nedenle de hayatta olmayan 1,1 milyon kişiye çek gittiği belirtildi. Çeklerin toplam değeri, 1,4 milyar doları buldu.

Öte yandan ABD Vergi İdaresinin (IRS) web sitesine 6 Mayıs'ta, ölü kişilere yatırılan paraların, devlete iadesi için bir duyuru yayımlandığına işaret edilen raporda, "ABD Vergi Dairesi, ölü kişilere yatırılan bu paraların geri nasıl ödeneceğine dair henüz bir açıklama yapmadı" bilgisine yer verildi.

Vergi ödeyen kişilere ailedeki kişi başı 1200, çocuk başı 500 dolar gönderilmesini öngören paket kapsamında, 2018 ve 2019 yıllarında vergi iadesi yapan kişilere çekler otomatik olarak banka hesapları üzerinden yatırılmış ya da adreslerine gönderilmişti.

 

AA

DAHA FAZLA HABER OKU