Novak Djokovic'in koronavirüs testi pozitif çıktı

Teniste erkekler dünya 1 numarası Sırp Novak Djokovic'in koronavirüs testi pozitif çıktı

Novak Djokovic / Fotoğraf: AFP

Dünyaca ünlü Sırp raket Novak Djokovic'in yeni tip koronavirüs (Kovid-19) testinin pozitif çıktığı bildirildi.

Novak Djokovic Vakfı tarafından Sırbistan'da düzenlenen Adria Tur'a katılan Bulgar tenisçi Grigor Dimitrov'un Kovid-19'a yakalanmasının ardından organizasyona katılan bazı sporcu ve antrenörlere test yapılmış ve sonuçların pozitif olduğu açıklanmıştı.

Novak Djokovic'in kondisyoneri Marko Paniki'ye önceki yapılan testlerin dün pozitif çıktığının açıklanmasının ardından ünlü tenisçi de Kovid-19 testi yaptırmıştı.

Bugün belli olan test sonuçlarına göre Djokovic'in koronavirüse yakalandığı bildirildi. Sırp raketin kendisi ile birlikte eşi Jelena Djokovic'in de test sonucunun pozitif çıktığı belirtilirken, çocuklarının test sonuçlarının ise negatif olduğu açıklandı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Djokovic, Dimitrov ve Paniki'nin yanı sıra organizasyonun Hırvatistan ayağında mücadele eden Hırvat tenisçi Borna Coric'in de virüse yakalandığı duyurulmuştu.

Hırvatistan Kamu Sağlığı Kurumundan yapılan açıklamada, tenisçiler Alexander Zverev ile Marin Cilic'in test sonuçlarının negatif çıktığı ifade edilmişti.

Grigor Dimitrov'un pazar akşamı Kovid-19'a yakalandığını açıklamasının ardından, Adria Tur'un Hırvatistan finali iptal olmuştu.

"Aşıya karşıyım"

Novak Djokovic, Kovid-19 salgınının etkili olduğu günlerde yaptığı açıklamada aşıya karşı olduğunu şu sözlerle dile getirmişti:

Şahsen aşıya karşıyım ve seyahat edebilmek için birinin beni aşı olmaya zorlamasını istemiyorum. Fakat bu bir zorunluluk haline gelirse ne olacak ? Bir karar almak zorunda kalacağım. Konuyla ilgili kendi fikirlerim var. Yaşananlar bir noktada değişir mi ? Bilmiyorum.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU