Mourinho, Harry Kane eleştirilerine yanıt verdi: Drogba, Ronaldo ve Zlatan ile çalıştım, gol ortalamalarına bakın

Jose Mourinho, Harry Kane'in performans düşüklüğü yaşadığı iddialarına, oyuncunun sakatlıktan çıktığını hatırlatarak, "Şu an Juventus forması giyen biri var. benim takımımda üç sezonda 186 gol attı" diyerek Cristiano Ronaldo'nun performansını örnek verdi

Jose Mourinho Chelsea'de Drogba, Manchester United'da Ibrahimovic ve Real Madrid'de Ronaldo ile çalışmıştı / Fotoğraf: Reuters

Premier Lig ekiplerinden Tottenham Hotspur'un teknik direktörü Jose Mourinho, oyun tarzı ve Harry Kane'in performansıyla ilgili gelen eleştirilere yanıt verdi.

Arsenal'in efsane isimleri arasında yer alan Paul Merson, Sky Sports'a yaptığı açıklamada Jose Mourinho'nun elindeki forvetlerden yeterince yararlanamadığı şeklinde eleştirilerde bulunmuş ve Harry Kane'in bu tarz bir oyun sisteminde pek şansının olmayacağını söylemişti.

Kendisine yapılan eleştirilere yanıt veren Portekizli teknik adam, "Bazı eleştiriler konusunda garip hissediyorum. Özellikle Paul Merson'ın söyledikleri hakkında" dedi. 

Merson'a onun gibi birçok isme saygı duyduğunu bu nedenle kendisine kibar bir dille cevap vereceğini belirten Mourinho, şöyle konuştu:

Kötü şeyler duymaya hazır olduğunu sanmıyorum. Öncelikle Hary Kane altı aylık bir aranın ardından ilk kez forma giydi. Kane'in geçmiş verilerine bakarsanız, benim yönetimimde oynadığı maçlarda kaç gol attığını görebilirsiniz.

Daha önce çalıştığı takımlardaki yıldız golcülerden söz eden Mourinho, şu değerlendirmeyi yaptı:

Daha önce de benim takımlarımda birçok iyi golcü yer aldı. Didier Drogba isimli biri benimle dört sezon oynadı ve birçok gol kaydetti. Çok kötü olmayan ve şu an Juventus forması giyen biri daha vardı. O da benim takımımda üç sezonda 186 gol atarken, her sezon için 56 gol ortalaması tutturdu. Bir diğer isim ise Karim Benzema. O zamanlar çok gençti. Benim yönetimimde üç sezon oynadı ve fazla forma giymemesine rağmen 78 gol kaydetti.

İsveçli yıldız oyuncu Zlatan Ibrahimovic'le de çalıştığını aktaran deneyimli teknik adam, "Biri daha vardı. Sakatlığından dolayı yalnızca 1 buçuk sezon forma giyebildi. Bu uzun adamın ismi Zlatan'dı ve yönetimim altında 58 gol kaydetti. Bu nedenle, sevgili Paul; sana sonsuz saygım var. Bence Harry Kane gol yollarında hiçbir sıkıntı yaşamıyor, özellikle de formda ve hazır olduğunda. Bu, benim çok saygı duyduğum sana mesajımdır" ifadelerini kullandı.

Premier Lig'de alınan kötü sonuçların ardından Mauricio Pocchettino'nun görevine son verilmesinin ardından takımın başına getirilen Jose Mourinho'nun takımı Tottenham, 42 puanla 8. sırada yer alıyor.

 

Independent Türkçe, Goal

DAHA FAZLA HABER OKU