Seattle'da bir kişi eylemcilerin kontrolündeki bölgede vurularak öldürüldü

Polis olayı cinayet şüphesiyle inceliyor 

Eylemciler 8 Haziran'dan beri Seattle'da özerklik ilan ettikleri bölgeyi işgal etmiş durumda (AFP)

Seattle'da eylemcilerin özerk bölge ilan ettiği protesto alanının içinde, bir kişinin vurularak öldürüldüğü bir kişininse ağır yaralandığı olayın ardından, Seattle polisi cinayet soruşturması başlattı.

Seattle polisi, yaptığı açıklamada ateşli silahla vurulmanın cumartesi sabahı erken saatlerde meydana geldiğini bildirdi. Polis teşkilatı, 19 yaşında bir erkeğin kaldırıldığı hastanede öldüğünü ve hastanede yatan ikinci bir erkeğin de ölüm tehlikesinin sürdüğünü ekledi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Açıklamada şunlara yer verildi: "Polis memurları vurulan bir kişinin yerini belirlemeye çalıştı ancak kurbanlara emniyet içinde ulaşmalarını engelleyen şiddet eğilimli bir kalabalıkla karşılaştı. Süpheli veya şüpheliler kaçtı ve kayıplara karıştı. Şimdiye kadar herhangi bir eşkal belirlenemedi."

Yerel Seattle Times gazetesine konuşan komiser yardımcısı Lauren Truscott, polisin olay mahalinden alınan kamera görüntülerini gözden geçirmeyi sürdürdüğünü ancak henüz olayın hemen aydınlatılmasına katkı sağlayacak bir ipucu bulunmadığını ifade etti.

Harbourview Tıp Merkezi adına konuşan Susan Gregg, kurşun yarası bulunan iki erkeğin yerel saatle gece saat üç sularında  özel bir araçla hastaneye ulaştırıldığını söyledi. Yaralılardan biri ölürken diğerinin durumu kritik.

Daha önce Capitol Hill Özerk Bölgesi (CHAZ) ismi verilen Capitol Hill protesto alanı (CHOP), Minneapolis'te George Floyd'un polis tarafından öldürülmesini takip eden ırkçılık karşıtı protesto gösterilerinin şehirdeki başlıca adresi oldu.

Göstericiler şu anda, günlerce süren çatışmaların ardından polisin terk ettiği Seattle polis biriminin East Precinct binasını işgal etmiş durumda. Polis gücü bu alandan büyük ölçüde uzak dururken, yerel yetkililer göstericilerle düzenli irtibat kuruyor.

ABD Başkanı Donald Trump'ın alanı "çirkin anarşistler" olarak tanımladığı göstericilerden güç kullanarak "geri alma" tehdidinde bulunmasının ardından, protesto alanı ulusal düzeyde de dikkatleri üzerine çekti. ABD Başkanı, ırksal adalet çağrısı yapan geniş çaplı protestolara sahne olan Demokratların yönetimindeki eyaletlere de benzer kuvvet kullanma tehditleri yöneltmişti.

Başkan'a bu ayın başındaki bir basın toplantısında karşılık veren Seattle Belediye Başkanı Jenny Durkan şunları söylemişti:

Daha fazla bölünme, güvensizlik ve dezenformasyon tohumları ekmeye çalışan kimseye ihtiyacımız yok, buna Başkan da dahil. Seattle 'ı işgal etme, ayrıştırma ve şehrimizde şiddeti kışkırtmaya yönelik bir tehdit, hoş karşılanmayacağı gibi yasadışı da olacaktır.

 

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/news/world/americas

Independent Türkçe için çeviren: Umut Can Yıldız

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU