Fenerbahçeli yönetici Pirşen'den Kruse yorumu: Zannediyorum kolay para derdine düşmüş

Fenerbahçe'de hukuktan sorumlu yönetici Alper Pirşen, sözleşmesini tek taraflı fesheden Kruse'yi zor bir dönemin beklediğini belirterek, "Kruse bana gelip 'Ne yapalım' deseydi, 'Sıkıntılı bir durum uzak duralım' derdim ama karakteri buymuş" dedi

Max Kruse, pandemi dönemindeki alacaklarını gerekçe göstererek Fenerbahçe ile sözleşmesini tek taraflı feshetti / Fotoğraf: AA

Fenerbahçe'de hukuktan sorumlu yönetici Alper Pirşen, yayıncı kuruluşa yaptığı açıklamada sözleşmesini tek taraflı fesheden Max Kruse'nin riskli bir karar aldığını söyleyerek, uzlaşmaya yanaşmadığını belirtti.

Alper Pirşen, Kruse'nin bir süre önce kulübe ihtar çektiğini ve ödenmesi gerekn peşinatların olduğunu belirterek, "Bir anlamda Şubat, Mart ve Nisan ayı maaşlarını istedi. Süreç içinde Şubat ayı ücretini zaten ödemiştik. Sadece Mart ve Nisan ayı talepleriyle ilgili bir çekince koyduk. Yaklaşık 5-6 gün önce bununla ilgili TFF ve FIFA kriterlerine uygun uzlaşma metni sunduk. Kulübümüzün finansal durumlarını anlatan bir sunum yaptık. Burada kulübümüzün sorumluluğun bir kısmını alacağı bir öneride bulunduk. Futbolcu da toplantıda yer aldı" ifadelerini kullandı.

Kruse'nin bu görüşmenin ardından apar topar apandisit ameliyatı olduğunu hatırlatan Pirşen, sözlerini şöyle sürdürdü:

Anladığım kadarıyla ameliyat sonrası da dahil bu süreci planlamış. Bir anda hepimizin şaşkınlıkla karşıladığı bir tehdit ihtarında bulundu. Genel bir mutsuzluk olduğunu tahmin ediyoruz. Bu tamamen bir para konusu olamaz. Hukukta bazı olaylar siyah-beyazdır, bazı olaylar gridir. Şu an gri bir olay yaşıyoruz.

"Haksız olduğu kanaatindeyiz"

Uluslararası Futbol Federasyonları Birliği'nin (FIFA) kuralları gereği 2 aylık maaşını alamayan oyuncuların 15 gün içinde sözleşmesini fesh etme hakkı olduğunu söyleyen Pirşen, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) pandemisi sürecinin istisnai durum ortaya çıkardığını vurgulayarak şöyle konuştu:

İçinde bulunduğumuz dönemde de FIFA'nın tavsiyeleri var. FIFA taraflara uzlaşma önerildi. Bu uzlaşmanın içerisinde de şeffaflık, samimi olamak, gerçekçi olmak, ölçülü olmak gibi şeyler var. Bu süreçte bizim pandemi dönemi ödemelerimiz tamamlandıktan sonra uzlaşma prosedürüne uyulmayıp bir fesih geldi. Biz de bunun haksız olduğu kanaatindeyiz.

 

Max Kruse - AA2.jpg
Max Kruse, sezon başında Werder Bremen'den transfer edilmişti / Fotoğraf: AA

 

Bundan sonra yaşanacak süreçle ilgili futbolcunun başka kulüplerle anlaşmaya çalışacağını bu durumun da söz konusu kulüpler için ciddi riskler barındıracağını kaydeden Pirşen, "Bize de bu tip kulübüyle fesih yapmış oyuncular önerildi ama biz prensip olarak uzak durduk. Çünkü bu riski taşımak istemiyorduk. Şimdi futbolcu böyle riskli bir pozisyona düştü. Başka bir takımla anlaşma yaparken menajeri diğer kulüplere 'daha sonra tazminat ödeme zorunluluğunu olabilir' diye hatırlatma yapmak zorunda" değerlendirmesinde bulundu.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

"Zannediyorum kolay para derdine düşmüş"

Kruse'nin kendisine bu tür "Bu durumda ne yapalım" sorusunu sorsaydı, "Sıkıntılı bir durum uzak duralım" diyeceğini aktaran Pirşen, "Muhtemelen meslektaşlarım da aynı şeyi söylemiştir kendisine. Ama demek ki futbolcunun karakteri böyle. Zannediyorum kolay para derdine düşmüş" şeklinde görüş bildirdi.

Pirşen daha önce futbolcuların kulüplerle benzer sorunlar yaşadığını belirterek, şu örnekle sözlerini noktaladı:

Son bir örnek vereyim Lassana Diarra böyle bir işlem yaptığı için 10 milyon euroluk bir tazminat ödedi ve uzun bir süre kulüp bulamadı. Başka bir örnek Bas Dost. Sözleşmesini Sporting ile tek taraflı feshetti. İşin sonunda kulübüyle tekrar 1 yıllık anlaşma yapmak zorunda kaldı. Dolayısıyla bu iş bu kadar ucuz değil.

Fenerbahçe Kulübü, dün resmi internet sitesinden yaptığı açıklamayla Max Kruse'nin pandemi dönemindeki alacaklarının ödenmemesini gerekçe göstererek sözleşmesini tek taraflı feshettiğini, sarı-lacivertli ekibin de konuyu spor yargısına taşıyacağını açıklamıştı.

 

Independent Türkçe, BeIN Sports

DAHA FAZLA HABER OKU