Gazeteci Saygı Öztürk’ten Soylu’ya: Malımızı, canımızı, namusumuzu emanet ettiğimiz bakanın böyle yapmaması lazım

"40 yıldır namussuzluk yapmadım bundan sonra da yapmam. Ben kalemimi satmam”

Sözcü gazetesinin Ankara Temsilcisi Saygı Öztürk, AK Parti milletvekili Bahar Ayvazoğlu’nun eşi Ali Ayvazoğlu’nun kariyerindeki yükselişi kaleme aldı.

Bu haber İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun Öztürk'e yönelik “namussuz” tepkisine neden oldu.

Soylu’nun “Bugünden sonra bu namus düşmanını kim muhatap alırsa, gözümde aynı namussuzluğun ortağıdır, haysiyet celladıdır” ifadelerinin ardından birçok gazeteci Saygı Öztürk’e destek mesajı attı, meslek örgütleri açıklamalar yayınladı.

Saygı Öztürk, KRT TV’de konuk olduğu programda Soylu’nun görevinin İçişleri Bakanlığı olduğunu hatırlattı. Programda gözyaşlarını tutamayan Öztürk, şunları söyledi:

Saygı Öztürk olarak bugüne kadar sadece gazetecilik yaptım ve gazetecilik yapmaya devam edeceğim. Samimi söylüyorum çok üzüldüm. Bir bakanının böyle dememesi lazım, böyle yazmaması lazım. Vallahi ülkem için üzülüyorum.  Malımızı, canımızı, namusumuzu emanet ettiğimiz Bakanın böyle yapmaması lazımdı.  40 yıldır bu tür polemiklere girmedim. Demokart Parti Genel Başkanlığı döneminden beri de görüşmedim.  40 yıldır namussuzluk yapmadım bundan sonra da yapmam. Ben kalemimi satmam.

Soylu ne dedi?

Medya Obudsman'ı Gazeteci-Yazar Faruk Bildirici, dün farukbildirici.com'da İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun konu hakkındaki açıklamalarını yazmıştı.

Bildirici, Soylu ile aralarında geçen konuşmayı şöyle anlattı:

- Haberde bir kadının namusuna dil uzatmış. Böyle yazmaya hakkı var mı? Yükselme tarafını yazsın, eleştirsin. Ben ona bir şey demem. Ama kadının namusuna laf uzatıyor. Ben Bahar hanımı tanırım.

-Ama Sayın Bakan siz de haberi eleştirmiyorsunuz, gazeteciye hakaret ediyorsunuz.

-O bir kadının namusuna dil uzatarak bana o hakkı veriyor. Siz arkadaşınıza söyleyin böyle yazmaması gerektiğini, onu eleştirin.

-Siz de yükselme tarafıyla ilgili bir şey söylemeden doğrudan hakaret ediyorsunuz. Bir bakan olarak hakaret etmeden yazsanız itirazınız daha rahat anlaşılmaz mı?

-O haberi okudunuz mu? Haberde doğrudan kadının namusuna dil uzatıyor.

-Ben okudum haberi evlilik dışı ilişki iması var.

-İma değil… O kadarla kalmıyor. Doğrudan öyle yazıyor. Ali’yi de tanırım, o Trabzon’da turizmi ayağa kaldırdı.

Bildirici, yazının devamında “Bakan Soylu ile konuşmamız özetle böyleydi. Tahmin edileceği gibi anlaşamadık. Ben kendisini hakaret etmeden eleştirmesi ve haberin asıl önemli tarafının bürokrasideki hızlı yükseliş konusu olduğuna ikna edemedim. Soylu da beni haberin Milletvekili Bahar Ayvazoğlu’nun namusuna odaklandığı konusunda” dedi.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU